Yapı ve Kredi Bankası Online Genel Yetenek Sınavı Nasıl Yapılır?

yapi-ve-kredi-bankasi-online-genel-yetenek-sinavi-nasil-yapilir

Yapı ve Kredi Bankası da diğer bankalar gibi teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Hızlı ve güvenilir çözümleri sistemine hızlıca dahil eden banka, personel alımlarında online banka sınavları uygulamasına geçti.

Yapı ve Kredi Bankası online yetenek sınavı iki aşamadan oluşmaktadır. Bankaya sunulan başvurular insan kaynakları tarafından incelemeye alınır. CV’leri incelenen adaylardan ön elemeyi geçenler yazılı mülakata davet edilirler.  Yazılı mülakattan da başarı sağlayan adaylar bu kez sözlü online sınava davet edilir.

Online genel yetenek sınavının birinci aşaması olan yazılı sınava katılım sağlayabilmeniz için öncesinde birtakım adımları atmış olmanız ve başvurduğunuz pozisyon ile ilgili gereksinimleri karşılıyor olmanız gerekmektedir. Bunun ilk basamağı ise çalışmak istediğiniz pozisyon için iş başvurusunda bulunmak. İş başvurusu yapabilmeniz için:

  • Yapı ve Kredi Bankası’nın internet sitesine giriş yapmalı,
  • Genel başvuru formunu veya çalışmak istediğiniz pozisyona ait iş başvurusunu tam, doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmalı,
  • Başvuru yapmak istediğiniz iş için gerekli şartları getirebiliyor olmanız

gerekmektedir.

Özellikle iletişim bilgilerinizin doğruluğu şimdiki aşamada sizin için çok önemlidir. Çünkü bankalar, iş başvurusu yaptığınız ilan için dönüşleri, başvuru formunuzda belirttiğiniz telefon numarası ve/veya e-mail hesabı aracılığı ile yapmaktadır. İstediğiniz iş için uygun bulunmanız durumunda, telefon ile bilgilendirilmiş olsanız dahi, banka size bir e-mail göndermektedir. Bu mailde tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilmenizi mümkün kılacak olan panelin linki, panele giriş için gerekli olan kullanıcı adı ve şifre bilgileri tarafınıza ulaştırılacaktır.

Hem sözlü online sınavınızı hem de yazılı online banka sınavları sonuçlarını size özel olarak açılan panelden takip edebilmektesiniz.

Online Genel Yetenek Sınavı Nedir?

online-genel-yetenek-sinavi-nedirTeknolojinin hayatımıza kattığı kolaylıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Teknolojik gelişimlere göz attığımızda çoğunun internet üzerinde ya da internet ile ilgili olduğunu görmekteyiz.

Yapı ve Kredi Bankası ve diğer büyük bankaların tamamı, günümüzde artık iş gücünü, zaman kaybını ve maliyetlerini azaltmak için yeni teknolojik çözümlere başvurmaktadır. Online genel yetenek sınavı da tüm bu kayıpları minimuma indirmek adına kullanılan yöntemlerden biridir.

Online genel yetenek sınavının uygulanması, sadece banka açısından değil aynı zamanda da iş başvurusunda bulunan adaylar için de büyük avantajdır. İnternet erişiminiz olan her yerden sınava dahil olabilir ve kendinizi en rahat ettiğiniz ortamda sınava katılım sağlayabilirsiniz.

Yapı ve Kredi Online Genel Yetenek Sınavı

Yapı ve Kredi online yetenek sınavı henüz oldukça yeni bir uygulamadır. Gün geçtikçe kullanımı artmakta olsa da günümüz açısından bakıldığında sadece bazı pozisyonlardaki personel alımları için açılmaktadır. Genellikle uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı ve Management Trainee (Yönetim Stajyeri) gibi pozisyonlarda online genel yetenek sınavı uygulaması ile karşılaşmaktayız. Ancak her geçen gün online sınavlara olan rağbetin artışta olduğunu da bildirmek isteriz.

Yapı ve Kredi Online Genel Yetenek Sınavı Soruları

yapi-kredi-online-genel-yetenek-sinavi-sorulari
Yapı Kredi Online Genel Yetenek Sınavı Soruları

Yapı ve Kredi Online Genel Yetenek Sınavı’na ait sorular, isminden de anlaşılacağı üzere, genel yeteneklerinizi değerlendirmek üzere hazırlanmıştır. Soruların konularını başlıklar halinde sunmak gerekirse şu şekilde özetleyebiliriz;

  • Dikkat soruları,
  • Zeka test soruları,
  • Mantık soruları,
  • Kişilik envanter soruları,
  • Matematik bilgisi soruları ve
  • Genel yetenek sorularıdır.

Online Sözlü Sınav Soruları adayları tanımaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Örnekleyelim:

  • Kendinizden bahseder misiniz?
  • Güçlü ve zayıf olan yönleriniz nelerdir?
  • Neden bankacılık mesleğini tercih ettiniz?
  • Maaş beklentiniz nedir?
  • Önceki iş deneyimlerinizde bankacılık var mı? Varsa iş sorumluluklarınızı ve yetkilerinizi anlatır mısınız?

Yukarıdaki sorulara vermiş olduğunuz cevaplar, insan kaynakları tarafından tatmin edici bulunmuş ise size dönüş yapılacak ve Online Genel Yetenek Sınavı’na davet edilirsiniz. Online Genel Yetenek Sınavı için size verilecek süre 60 dakika (1 saat) olmaktadır. Bu 60 dakikalık zaman dilimi içerisinde sizden minimum 40, maksimum ise 60 soruya cevap vermeniz beklenmektedir. Yazılı sınavlar test usulü yani çoktan seçmelidir.

Online Genel Yetenek Sınav sorularını da konu başlıklarına bölmek gerekirse;

  • Banka, güncel ekonomi, siyasi haberler ve finans gündemi ile ilgili sorular,
  • Mezun olunan bölüm ve bankacılık sektörü ile ilgili alan soruları,
  • Zeka, dikkat ve mantık ölçen sorular,
  • Hafıza ve görsel soruları şeklinde listelemek mümkündür.

Soru örnekleri ise aşağıdaki gibidir:

  1. 9BK üç basamaklı, BK iki basamaklı sayılardır.
    9BK = 13 . BK olduğuna göre B+K kaçtır?

A) 6
B) 8
C) 10
D) 12
E) 14

CEVAP: D

2. Aşağıdaki cümlelerde bulunan eylemlerden hangisinin gerçekleşme zamanı bellidir?

A) Bize iki ekmek al.
B) Hayatı doyasıya yaşayın.
C) Bu soruları çabucak çözmelisin
D) Ödevlerini bilirsen iyi olur.
E) Pazardan yiyecek bir şeyler aldık.

CEVAP: E