Yapı ve Kredi Bankası Online Yabancı Dil Sınavı Nasıl Yapılır?

yapi-ve-kredi-bankasi-online-yabanci-dil-sinavi-nasil-yapilir

Yapı ve Kredi Bankası’nın personel alımlarında başvurduğu iki tane online sınav vardır. Bunlardan bir tanesi Online Genel Yetenek Sınavı, diğeri ise Online Yabancı Dil Sınavı’dır. Yapı ve Kredi Bankası’nın yanı sıra aynı zamanda tüm büyük bankaların personel alımlarında başvurmakta olduğu online sınavlarda yabancı dil seçeneğini de görmekteyiz. Neredeyse tüm pozisyonlar için talep ettiği yabancı dil sınavı İngilizce içerikli olarak yapılmaktadır.

Online olarak gerçekleşen yabancı dil banka sınavları aşamasında,

  • İngilizce yazıyı okuyup anlayabilmeniz,
  • Türkçe yazıyı İngilizceye çevirebilmeniz,
  • Hatta sözlü online mülakatalar ile İngilizce konuşabilmeniz,

test edilmektedir.

Bankanın kendi web sitesi üzerinden yapacağınız iş başvurunuz öncelikle değerlendirir. Eğer ön elemeden geçmişseniz tarafınıza, sizin belirttiğiniz telefon numarası ve/veya internet adresi aracılığı ile bilgilendirme yapılır. Sonucunuz olumlu ise Yapı ve Kredi Banka’sı size özel olan bir panel açar ve bu panele erişebilmeniz için gerekli olan linki, kullanıcı adını ve şifre bilgisini size gönderir. Artık tüm online sınavlarınız bu panelden gerçekleşecektir. Ayrıca katılım sağlamış olduğunuz sınavları da yine bu panelden takip edebilmektesiniz.

Online Yabancı Dil Sınavı Nedir?

online-yabanci-dil-sinavi-nedirGünümüzde bankalar, iş gücü ve maliyeti düşürebilmeyi, zaman kaybını minimuma indirerek en az giderler ile maksimum verimi yakalayabilmeyi hedeflemektedir. Bu politikalar, eleman alımlarında da geçerli olmaktadır.

Bazı açık pozisyonlar için personel alımlarında, yeni iş başı yapacak olan adaylardan İngilizce bilmesi beklenmektedir. Adayların yabancı dil bilgileri de online sınavlar ile hızlı ve kolay bir şekilde test edilebilmektedir. Yazılı olarak gerçekleşen Yapı ve Kredi Bankası Yabancı Dil Sınavı aynı zamanda gerek duyulduğunda İngilizce mülakat ile de devam ettirilebilmektedir. Başvurmuş olduğunuz pozisyon için ileri seviye İngilizce gereksinimi varsa veya o pozisyona başvuran adayların sayı çok fazla sayıda ise eleme sürecinde İngilizce mülakata da girmeniz beklenebilir. Burada sizden beklenen İngilizce konuşmaları anlayabilmek ve size yöneltilen İngilizce soruları anladıktan sonra anlaşılır bir İngilizce ile cevaplayabilmenizdir.

Yapı ve Kredi Online Yabancı Dil Sınavı

Bankacılık alanında bir işe başlamak ve bu alanda kariyerinizi sürdürmek istiyorsanız İngilizce çalışmalarınıza ağırlık vermelisiniz. Çünkü eskiden sadece lise mezunu olarak iş başı yapabilen çok sayıda banka personeli varken günümüzde şartlar oldukça yüksek seviyelere ulaşmıştır. Başvurulan pozisyona bağlı olarak lisans diploması veya duruma göre yüksek lisans diploması talep edilebilmektedir. Hatta birçok pozisyondaki aranan kriterlere ‘çok iyi İngilizce bilmesi maddesi de eklenmiştir. Tüm bankalarda olduğu gibi Yapı ve Kredi Bankası da Online Yabancı Dil Sınavı uygulamalarını her geçen gün arttırmaya devam etmektedir.

Yapı ve Kredi Online Yabancı Dil Sınavı Soruları

yapi-ve-kredi-online-yabanci-dil-sinavi-sorulariYapı ve Kredi Yabancı Dil Sınavı için ezbere bir mantık ile, yüzeysel İngilizce bilgisi ile veya temel seviye bir İngilizce ile bu sınav için hazır olamayacağınızı bildirmek isteriz. Size tavsiyemiz günlük olarak belirlediğiniz sayılarda kelime listesini hazırlamak ve bu yeni kelimeleri ezberlemek olacaktır. Aynı zamanda;

  • İngilizce gramer bilgisi,
  • Edatlar ve kullanım kalıplarını,
  • Bağlaçlar ve kullanım şekillerini,
  • İngilizce metni doğru okuyabilme (spelling-diksiyon),
  • Anlatmak istediğiniz bir şeyi İngilizce cümle kurup derdinizi anlatabilme,
  • İngilizce tense (zaman) kalıplarını

İyice öğrenmelisiniz. Zaten biliyorsanız da tekrar göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Yapı ve Kredi Bankası Online Genel Yetenek Sınavı Soru Örnekleri

  1. It is well-known that Armstrong was the first ………….. on the moon.
    A) had stepped
    B) stepped
    C) stepping
    D) to step
    E) had been stepped

CEVAP: D

  1. “The most effective method used to prevent large avalanches is to dislodge snow masses on mountain slides before they can grow big and become dangerous.” cümlesine anlamca en yakın Türkçe cümle aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Dağ yamaçlarındaki kar yığınlarının dağıtılması büyük çığları engellemenin en etkin yoludur, ama bu yöntemin tehlike büyümeden uygulanması gerekir.
    B) Büyük çığlara engel olmak için kullanılan etkili bir yöntem, dağ yamaçlarında bulunan kar yığınları tehlikeli olmaya başladıklarında bunlara müdahale etmektir
    C) Büyük çığlara engel olmak için kullanılan en etkili yöntem, dağ yamaçlarındaki kar yığınlarını, büyüyüp tehlikeli olmadan yerlerinden oynatmaktır.
    D) Dağlardaki kar yığınları, büyüyüp tehlikeli hale gelmeden yerlerinden hareket ettirilirse, bu yöntem büyük çığları etkin şekilde engelleyebilir.
    E) Dağların sırtlarında oluşan kar yığınları büyümeden ve tehlikeli hale gelmeden önce dağıtılırsa büyük çığlar etkili bir şekilde yok edilebilir.

CEVAP: C