Yes Bank Kurucusu Göz Altına Alındı

Hindistan’ın en büyük dördüncü özel bankası olan Yes Bank, son birkaç aydır ciddi sermaye sorunları yaşıyordu. Yeni alınan habere göre şimdi de Yes Bank kurucusu göz altına alındı.

Dünkü haberimizde ‘Yes Bank Müşterileri Para Çekme Konusunda Sınırlandırıldı’ başlıklı yazımıza yer vermiştik. Haberimizin içeriğinde Hindistan Merkez Bankası’nın Yes Bank yönetimine 30 gün el koyduğunu ve belirli bir süre alınan tedbirler gereği banka müşterilerinin de olumsuz etkileneceğini açıklamıştık. Yes Bank müşterilerinin, kendi hesaplarında bulunan paraları çekmelerine sınırlama getirilmesi büyük bir tepkiye sebep olmuştu. Bu sınırlamanın ise 50 bin rupi (yaklaşık 4100 lira) olduğu bilgisi geldi.

Yes Bank’ın yönetimine Hindistan Merkez Bankası tarafından el konulmasının asıl sebebi de bugün ortaya çıktı. Finansal bakımdan çöküşte olan bankanın usulsüz işler yaptığından şüpheleniliyor. Yes Bank’ın kurucusuyla ilgili yaşanan bu gelişme gündemde yeni bir bomba etkisi yarattı.

Uyuşturucu Ticareti ile Bağlantılı Olduğu Düşünülüyor

Reuters’in haberine göre, Yes Bank kurucusu Rana Kapoor Muhafaza Müdürlüğü tarafından göz altına alındı. Kapoor’un saatlerce süren soruşturması sırasında Delhi ve Mumbai’deki evleri arandı.

Hindistan Muhafaza Müdürlüğü’nden Sunil Gonsalves bu konu hakkında açıklamada bulundu. Açıklamasında Kapoor’un yüklü miktarda para akladığı ile ilgili şüphelerin olduğunu ve henüz kanıtlanmasa da 11 Mart’a kadar göz altında kalmaya devam edeceğini bildirdi.

India Times haberine göre Yes Bank’ın, uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı olduğu düşünülen bazı şirketlere kredi vermiş olması mümkün.

Livemint haberlerinden öğrendiğimiz bilgiye göre Rana Kapoor’un göz altına alınmasının ardından, kızı Roshini Kapoor İngiltere’ye kaçmaya çalıştı, ancak Mumbai havalimanında yetkililer tarafından durduruldu.