Yes Bank Müşterileri Para Çekme Konusunda Sınırlandırıldı

Hindistan özel sektör bankası olan Yes Bank hisseleri önemli ölçüde düşüş yaşadı. Hindistan Merkez Bankası (RBI), Yes Bank yönetimine el koydu.

Ülkenin 5. Büyük bankası olan Yes Bank piyasadaki dalgalanmanın altında kaldı ve müşterileri de bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Hindistan Bankası bu konuda birtakım önlemler aldı ve uygulama aşamasına başladı.

2014 yılında kurulmuş olan Yes Bank hisse senetleri günümüze kadar bakıldığında 1400 rupiye kadar yükselmişti. Yüzde 35 gibi bir oranda değer kaybeden hisse senetleri sebebi ile Hindistan Merkez Bankası bu duruma el koydu. Yes Bank hisse senetleri 36 rupi sevilerine kadar düşmüş durumda.

Hindistan Merkez Bankası Yes Bank Yönetimine 30 Gün El Koydu

Yes Bank’ın beklenmedik bir şekilde ani düşüş yaşamasının ardından ülkenin merkez bankasından beklenen adım geldi. RBI, Yes Bank’ın kontrolüne 30 gün süre el koyduğunu bildirdi. Bu 30 günlük süre içerisinde, bankanın canlandırılması üzerine gerekli planlar yapılacak ve alınan kararlar yürürlüğe girecek.

Hindistan Merkez Bankası’nın Yes Bank yönetimine el koyması ile birlikte aldığı ilk kararlar Yes Bank müşterilerini yakından ilgilendiriyor ve maddi açıdan sıkıntılar yalanmasına sebep oluyor. Çünkü müşterilerin kendi hesaplarında bulunan paraları çekmelerine sınırlama getirildi. Alınan bir diğer önlem kararı ise Yes Bank tarafından kredi verilmesinin yasaklanması oldu.