Şekerbank Deprem Riskine Karşı Yeni Kredisi ile Gündeme Geldi

Şekerbank, deprem riski bulunan dayanıksız ve riskli yapıların sağlamlaştırılması konusunda bir adım attı. Bu yapıların sağlamlaştırılması adına kullanılacak olan finansmanın banka tarafından “Bina Güçlendirme Kredisi” olarak temin edilebileceğini duyurdu. Konuya yönelik olarak açıklamalarda bulunan Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, “Banka olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için geliştirdiğimiz kredi ile depreme karşı alınması gereken önlemlere finansal çözüm üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Bina Güçlendirme Kredisi

Şekerbank tarafından sunulan “Bina Güçlendirme Kredisi”, Türkiye’deki ev sahiplerine sunuldu. Binalarını depreme karşılık güçlendirmek ve daha sağlam bir hale getirmek isteyen fakat finans kaynağı bulamayan ev sahipleri için oluşturulan bu kredinin faiz oranları yüzde 0,99’dan başlıyor. Krediden faydalanmak isteyen kişiler arasında kurul kararı alan apartman yönetimleri de bulunuyor.

Bu bağlamda apartman yönetimleri, Kat Malikleri Kanunu’na göre 4/5 oy çoğunluğu ile alacağı yönetim kurulu kararı sayesinde herhangi bir ek belgeye ihtiyaç duymadan Şekerbank tarafından sunulan bu krediyi alabilecek.

Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu tarafından konuya yönelik olarak yapılan açıklamada şu cümleler yer aldı:

“İlgili otoritelerce Türkiye’de bulunan 6,7 milyon konutun depreme dayanıklı hale getirilmesi hedefleniyor. Deprem kuşağında olan ülkemizde nüfusumuzun yüzde 71’inin deprem riski taşıyan alanlarda yaşadığı gerçeğinden yola çıkarak geliştirdiğimiz ‘Bina Güçlendirme Kredisi’ ürünümüzü vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu hizmetimizi apartman yönetimlerine de sunarak bir ilke imza atıyoruz.

Şekerbank olarak apartman yönetimlerini kredilendiren ilk bankayız. 10 yıldır konut ve işyeri olan 159 binin üzerinde binanın enerji tasarrufu ve verimliliği yatırımlarını EKOkredi ürünümüz ile finanse ederek binalarla ilgili dönüşüm yatırımlarında deneyim ve birikim sahibiyiz. Deprem riskine karşı geliştirdiğimiz ‘Bina Güçlendirme Kredisi’ ile de yapıların dönüşümü alanındaki finansman çalışmalarımızı genişletiyoruz.

Banka olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için geliştirdiğimiz kredi ile depreme karşı alınması gereken önlemlere finansal çözüm üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Binaları enerji verimli hale getirme ve depreme karşı güçlendirme gibi önemli ihtiyaçların finanse edilmesi için müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”