Ziraat Bankası Avukat ve Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapacak!

Türkiye’nin ilk bankası olarak da bilinen Ziraat Bankası, 25 Ağustos 1888 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin en eski devlet bankası olarak bilinmektedir. Gerek kurumsal yapısı ve gerek hizmetleri ile Türkiye’nin öncü bankalarından biri olmuştur. “Her dönemin bankası” sloganı ile çalışma hayatına devam etmiştir.

Bankacılık kariyeri içerisinde yer almak isteyen adayların Ziraat Bankası gibi bir kamu bankasında çalışmak istemesinin temel sebeplerinden biri çalışma şartları, koşulları, maaş ve ücretlendirme politikaları ile günden güne büyüyen dev bir banka olarak sunduğu kariyer imkanlarıdır. Eğer sizlerin de böyle bir hayali varsa, Ziraat Bankası bünyesine katılmak üzere 25 adet avukat ve 20 adet Müfettiş Yardımcısı almayı planlamaktadır.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı alımı için başvuru yapacak olan adayların gerekli şartlara uyum sağlaması ve bilgilendirmeleri takip etmesi gereklidir. Yapılacak olan alım sonucunda adaylar, bankanın Teftiş Kurulu’nda İstanbul merkezli olarak tüm illerde görevlendirilmek üzere istihdam edilecektir.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı alımı için görev tanımını şu şekilde yapmıştır:

“Teftiş Kurulu Başkanlığı, Banka Üst Yönetimine banka faaliyetlerinin Kanun ve ilgili diğer mevzuat ile banka içi strateji, politika, ilke ve hedefler doğrultusunda yürütüldüğü ve iç kontrol – risk yönetimi sistemlerinin etkinliği ve yeterliliği hususunda güvence sağlar. Bu çerçevede, Teftiş Kurulu Başkanlığı yurtiçi ve yurtdışı tüm şubeleri, Genel Müdürlük birimleri ile bağlı ortaklıklar ve iştirakleri mahallinde ve merkezden denetlemektedir.”

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı Sınavı

Pozisyonda görevlendirilmek üzere başvuru yapacak olan adaylar iki aşamalı mülakata tabii tutulacaktır. Yazılı ve sözlü mülakat çerçevesinde adaylar değerlendirilecektir. Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından İstanbul’da 12 Ekim 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecektir. Sınav saati 10.00 olarak belirlenmiştir.

Sözlü mülakat ise banka tarafından yürütülecektir. Sözlü ve yazılı mülakata katılmak isteyen adaylar için banka tarafından belirlenen şartlar şu şekilde yer almaktadır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 01.1989 ve sonrası doğumlu olmak
  • Üniversitelerin ve yüksekokulların ilgili bölümlerinden (Ekonomi, İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Muhasebe) 4 yıllık mezun olmak ya da son sınıfta okumak
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi çerçevesinde belirtilen haklardan ve kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affedilmiş olsalar bile teşebbüs ya da iştirak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
  • Görev yapmaya engel olacak beden ya da akıl hastalığının bulunmaması
  • Erkek adaylar için askerlik görevlerini tamamlamış olmak ya da 2 yıl süreli tecil ettirmiş olmak
  • Geçmiş dönemlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı’nın mülakat aşamasında elenmemiş olmak

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı Sınavı Başvuruları

Başvuru yapacak olan adaylar 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren 15 Eylül 2019 Pazar günü saat 00.00’a kadar başvuruları kabul edilecektir. Anadolu Üniversitesi’nin internet sitesi üzerinden başvurular alınacaktır. Sınav 12 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleşecektir. Adayların başvuru ile birlikte 120 TL olarak belirlenen sınav ücretini başvuru yapacakları sırada kredi ya da banka kartı ile ödemeleri gerekmektedir.

Yapılacak olan başvuruda form bilgisi üzerinde yer alacak tüm bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Başvuru formunda 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf eklenmesi de şarttır. Fotoğraf eklemeyen ya da başvuru formunu eksik dolduran adaylar direkt olarak elenecektir.

Adaylar sınava girmeden önce mutlaka sınav giriş belgelerini yanlarında getirmek zorundadır. Giriş belgeleri 7 Ekim 2019 tarihinden itibaren internet üzerinden alınabilecektir.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı Sınavı Nasıl Gerçekleştirilecek?

Yazılı olarak yapılacak mülakat aşamasında adayların belirlenen barajı geçmesi gerekmektedir. Yazılı sınavın birinci bölümünden en az yüzde 70, ikinci bölümden en az yüzde 60 ve üçüncü bölümden en az yüzde 50 oranında doğru cevap verilmesi gerekmektedir. Adayların sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanacaktır.

Adayların mülakat sonucu 70 puan ve üzerinde olması gerekmektedir. Bu puanı alan adaylar sözlü mülakat aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.

Ziraat Bankası Avukat Alımı

Ziraat Bankası bünyesinde istihdam etmek üzere Adana, Gaziantep, İstanbul ve İzmir’den 25 adet avukat alımı yapacaktır. Alımı yapılacak olan adaylar bankanın Hukuk Müşavirliği ve Kredi Risk Tasfiye Bölüm Başkanlığı’nda görevlendirilecektir.

Ziraat Bankası tarafından yapılacak olan Avukat alımı ile ilgili olarak görev tanımı şu şekilde belirtilmiştir:

“Bankamız Avukatları Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcılığı bünyesinde görev yapmaktadır. Bankanın her türlü alacaklarının idari ve yasal yollarla tahsil ve tasfiye sürecinin yürütülmesi, karşılaşılan hukuksal sorunlar hakkında görüş, yetki ve talimat verilmesi, sözleşmeli avukatlarla koordinasyon işlemlerini yürütürler. Ayrıca; bankacılık faaliyetlerine ilişkin hukuki düzenlemelerle ilgili gerekli araştırma ve değerlendirmelerin yapılması ve bu kapsamda gerekli bildirimlerde bulunulması; müşteriler, banka personeli ve diğer şahıslar ile yaşanan her türlü hukuki uyuşmazlığın takip edilmesi ve sonuçlandırılması, gereken hallerde yasal yollara müracaat edilmesi ve bankanın adli/idari merciler nezdinde temsil edilmesi de Bankamız Avukatlarının görevlerindendir.”

Ziraat Bankası Avukat Alımı Sınavı

Ziraat Bankası tarafından yapılacak olan Avukat alımı için adaylar iki aşamalı bir mülakat aşamasına tabii tutulacaktır. Adaylar mülakat süresinde yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı mülakatlardan başarı sağladığı takdirde istihdam edilebilecektir.

Girilecek olan yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından 12 Ekim 2019 Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak ve sınav saat 10.00’da başlayacaktır. Sözlü mülakat ise banka tarafından gerçekleştirilecektir. Bankanın avukatlık alımı için aradığı aday şartları şu şekilde belirtilmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 01.1989 ve sonrası doğumlu olmak
  • Yurt içinde dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk Fakülteleri ile denkliği sağlanmış yabancı ülkelerdeki Hukuk Fakültelerinden mezun olmak ve Avukatlık stajını tamamladıktan sonra Avukatlık Ruhsatnamesi almış veya işe başlama tarihinde alabilecek durumda olmak
  • Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak
  • Mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi çerçevesinde belirtilen haklardan ve kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affedilmiş olsalar bile teşebbüs ya da iştirak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,
  • Görev yapmaya engel olacak beden ya da akıl hastalığının bulunmaması
  • Erkek adaylar için askerlik görevlerini tamamlamış olmak ya da 2 yıl süreli tecil ettirmiş olmak
  • Geçmiş dönemlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Avukat Giriş Sınavı’nın mülakat aşamasında elenmemiş olmak

Ziraat Bankası Avukat Alımı Sınavı Başvuruları

Banka tarafından yapılacak olan alıma sınav başvurusu yapacak olan adaylar için 2-15 Eylül 2019 tarihi belirlenmiştir. Adaylar başvurularını internet üzerinden Anadolu Üniversitesi aracılığıyla yapacaktır. Başvuru esnasında adaylardan sınav ücreti olarak 120 TL talep edilmektedir. Bu ücret, banka ya da kredi kartı yoluyla başvuru yapılan esnada yatırılmalıdır.

“Ziraat Bankası-Avukat Başvuru Formu” eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Aday eksik bilgi verdiği takdirde elenecektir. Başvuru sistemi içerisine form ile birlikte son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf eklenmesi de şarttır. Fotoğrafı olmayan adaylar da yine direkt olarak elenecek ve başvuruları reddedilecektir.

Adaylar yazılı sınava gelirken yanlarında mutlaka giriş belgesini taşımak zorundadır. Giriş belgesi olmayan adaylar sınava giremeyecektir. Tüm adayların sınav giriş belgeleri Anadolu Üniversitesi tarafından 7 Ekim 2019 tarihinden itibaren alınabilecektir.

Ziraat Bankası Avukat Alımı Sınavı Nasıl Gerçekleştirilecek?

Yazılı sınav adaylar için çoktan seçmeli sorulardan oluşacak. Sınav üç bölüm üzerinden gerçekleştirilecek ve toplamda 140 soru sorulacak. Sınav süresi ise 160 dakika olacaktır.

Adayların birinci bölümde 25 adet genel kültür ve 30 adet yetenek sorusu cevaplaması istenecek. İkinci bölümde ise yabancı dil bilgisi (İngilizce) üzerinden 25 adet soru sorulacak. Üçüncü bölümde 60 adet hukuk sorusu (Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İş Hukuku, Bankacılık Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu konuları) yer alacak.

Adayların bu sınavdan toplamda 60 puan ve üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. Sınav sonuçları ise Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanacak. Başarılı olan adaylar ikinci aşama olan sözlü mülakata hak kazanacak.