Ziraat Bankası Bu Yıl Sektörler Arasında Daha Aktif Olacak

2020 yılı bankaların daha aktif olmayı planladığı bir yıl olarak belirlenmiş durumda. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı bir açıklamada 2020 yılı planlarından bahsetti. Açıklamalarında yeni yılda pek çok sektör arasında daha aktif bir bankacılık sistemi yürüteceklerini belirtti.

‘Bankacılık Söyleşileri’ kapsamında düzenlenen toplantıya pek çok banka yoğun ilgi gösterdi. Katılım gösteren Ziraat Bankası hem bankanın 2020 stratejileri hem de Türkiye ekonomisi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ziraat Bankası’nın 2020 stratejisi içerisinde değerlendirme yapan Hüseyin Aydın ‘ Tarımdan enerjiye kadar pek çok sektörde 2020 yılı için daha aktif çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizde en büyük firmalardan üniversite öğrencilerine kadar pek çok kişiye destek oluyoruz. Dijital kanallar, banka şubelerimiz ve ATM sayılarımız ile günümüzde bankacılık faaliyetlerini en etkili şekilde sürdürmeye devam ediyoruz.’ dedi

KOBİ’lere Verilen Destek Artırıldı

Ekonominin yapı taşlarını oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen desteğin 2019 yılında artırıldığı ve 2020 yılında da aynı şekilde devam edeceğinin altı çizildi. Şimdiye kadar çeşitli kredi ürünleri ile birlikte 1 yıllık süreç içerisinde bu işletmelere verilen desteğin 11 milyar liraya ulaştığı öğrenildi.

Ziraat Bankası’nın son dönemlerde seçici kredi politikası ile uyumlu olmak şartıyla istihdama ve ekonomik dengeye katkı sağlamak için İstihdam Odaklı İşletme Kredisi ve Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketi kredi ürünlerinin tasarlandığı ve ardından müşterilere ulaştırıldığı belirtildi. Bu süreçte ekonomiye destek veren bankanın bundan sonraki dönemde de  ekonomiye destek vermeye devam edeceği öğrenildi.