Takasbank Teminat Yönetimi İle Ön Plana Çıkacak!

Takasbank, bir süre önce teminat yönetimi hizmeti vermek istediğini açıklamış ve bu konuda gerekli başvuruları gerçekleştirmişti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalar sonrasında, İstanbul Takas ve Saklama Bankası’nın bundan sonraki dönemde teminat yönetimi yapmasına izin verdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan kararın ardından resmen hayata geçtiği ve artık bankanın Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemi İşleticiliği Faaliyetlerine Ek Olarak Yürütebileceği Diğer Faaliyetlere Yönelik Karar açıklandı.

Karar dahilinde Takasbank, bundan sonraki süreçte teminat yönetimi hizmeti verecek. Takasbank, menkul kıymet mutabakat sistemini işletmek amacıyla faaliyet izni kapsamı içerisine alınmış oldu. Verilen kararın, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemler, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik çerçevesinde verilmiş oldu.

Takasbank Hakkında

Takasbank, finans piyasaları içerisinde yatırım yapan yatırımcıların paralarının güvenlik işlemlerini yapan bir bankadır. Nakit akışının sorunsuz şekilde karşılanmasını amaçlar. Para ve sermaye piyasaları arasında iletişimi sağlar. Kişilerin yatırımlarını ve teminatlarını güvenli şekilde saklamayı taahhüt eder. Takasbank ismi özellikle borsada ve forex piyasalarında işlem yapan kişiler tarafından sık sık duyulmuştur. İşlem yapan yatırımcıların paralarını güvence altına alan bir sistemi oluşturur.