Ziraat Bankası Kredi Faiz Oranlarını İndirdi!

ziraat-bankasi-kredi-faiz-oranlarini-indirdi

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada kredi faiz oranlarının aşağı çekildiği bildirildi.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizi Yüzde 0.99 Oldu

Ziraat Bankası bir açıklama yaparak kredilere uyguladığı faiz oranlarını aşağı çektiğini duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamada kredi faizlerinin yeniden revize edilerek aşağı yönlü düzenlendiği bildirildi. Bu yeni düzenlemeyle Ziraat Bankası konut kredisi faizi 500 bin liraya kadar olan tutarlarda ve 180 ay vadede yüzde 0.99 olarak belirlendi.

Tüketici Kredilerinde Faiz Oranı Düşürüldü

Ziraat Bankası tüketici kredisi faiz oranlarını da düşürdü. Ziraat Bankası’na kredi başvurusu yapan, yapılan değerlendirmeler sonucunda kredisi onay alan, tüketici kredisi kullanan ve bu kredisini 60 ay vadede geri ödemeyi tercih eden Ziraat Bankası müşterileri bundan böyle aylık yüzde 1.49 oranında faiz ödeyecekler. Konut kredisi ve tüketici kredilerinde yapılan yeni düzenleme Ziraat Bankası tarafından açıklandı. Banka konut kredisi faiz oranlarını da düşürdü. 180 ay vadede ve 500 bin lira üst limite kadar kullanılan konut kredileri için Ziraat Bankası aylık yüzde 0.99 oranında kredi faizi uygulayacak.

Merkez Bankası Başkanı Açıklama Yapmıştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından dün enflasyon raporu yayınlandı. Raporda Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal da görüş bildirdi. Uysal, TCMB’nin düzenlediği Para Politikası (PPK) toplantısında politika faizinde 425 baz puanlık indirim yaptığını hatırlattı. Murat Uysal açıklamasında bankalardan da bir adım beklediklerini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indiriminin bankaların uyguladığı kredi faizlerine de yansıması gerektiğini söyledi. Bu açıklamadan sonra ilk tepki Ziraat Bankası’ndan geldi ve yapılan bir açıklamayla kredi faiz oranlarında indirime gidildiği haber verildi.