Vakıfbank Kredi Faizlerini İndirdiğini Duyurdu!

vakifbank-kredi-faizlerini-indirdigini-duyurdu

Vakıfbank tarafından yapılan duyuruda kredi faiz oranlarında indirime gidildiği bildirildi.

Vakıfbank Kredi Faiz Oranlarında İndirim Yaptı

Ziraat Bankası’nın kredi faizlerinde indirim yapmasından sonra Vakıfbank da bu yönde bir adım attı. Banka tarafından bir açıklama yapılarak ihtiyaç kredisi ve konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekildiği haber verildi. Vakıfbank konut kredisi faizlerini 180 ay vadeyle kullanılan kredilerde aylık yüzde 0.99’a indirdi. Vakıfbank ihtiyaç kredilerinde ise oran aylık yüzde 1.49 olarak yeniden belirlendi.

Ziraat Bankası Faiz İndirimi Yapan İlk Banka Oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen PPK yani para Politikası Kurulu toplantısından faiz indirimi kararı çıkmıştı. Merkez Bankası politika faizini geçen hafta 425 baz puan aşağı çekti ve yüzde 19.75 olarak belirledi. TCMB Başkanı Murat Uysal bu faiz indiriminin ardından bu hafta yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak politika faizinde 425 baz puan indirim yaptıklarını, bu indirimin bankalara da yansımasını ve banka kredisi faiz oranlarının düşürülmesini beklediklerini söylemişti. Bu açıklamaların ardından Ziraat Bankası ilk adım atan banka oldu. Ziraat Bankası’nın konut kredisi ve tüketici kredisi faiz oranlarını aşağı çekmesini Vakıfbank’ın aynı yöndeki adımı izledi.

Vakıfbank Maaş Müşterilerine Faiz Avantajı Sağladı

Ziraat Bankası 180 ay vadeli ve en fazla 500 bin liraya kadar olan konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.99, tüketici kredisi aylık faiz oranlarını da yüzde 1.49 olarak belirlediğini açıkladı. Bu açıklamadan sonra Vakıfbank tarafından da aynı konuda bir açıklama geldi. Vakıfbank da 500 bin liraya kadar olan konut kredisi faiz oranını yüzde 0.99’a çekti. Bireysel ihtiyaç kredilerinde Vakıfbank’tan maaş alan müşterilere aylık yüzde 1.49, diğer müşterilere de aylık yüzde 1.59 faiz uygulanacak. Ayrıca Vakıfbank konut kredisi kampanyası kapsamındaki projelerden konut satın alacaklar aylık yüzde 0.79 faiz oranıyla kredi kullanabilecekler.