16. Akbank Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali yarışmasının kazananları belli oldu. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle kazananlar online olarak düzenlenen ödül töreni ile açıklandı.  Bu yıl yarışma “Ulusal Yarışma Kategorisi”, “Uluslararası Yarışma Kategorisi” ve “Akbank Kısa Film Forum Senaryo Yarışma Bölümü” kategorilerinden oluştu. Yarışmaya 74 ülkeden 2 bin 217 kısa film başvuru yaptı.

Online olarak düzenlenen ödül töreninin sunumunu Ceyda Düvenci gerçekleştirdi. Ödüller, Akbank Sanat Intagram hesabından canlı yayınla açıklandı. “Ulusal Yarışma Kategorisi” içerisinde “En İyi Film Ödülü”, yönetmenliğini Gökalp Gönen’in üstlenmiş olduğu “Avarya” filmi aldı. Mansiyona değer görülen yapımlar ise Ahmet Keçili’nin “Dede” filmi ile Kasım Ördek’in “Yağmur Olup Şehre Düşüyorum” filmi oldu.

“Uluslararası Yarışma Kategorisi” içerisinde Çek Cumhuriyeti’nden Daria Kashcheeva yönetmenliğindeki “Daughter” adlı film “En İyi Kısa Film” ödülünün sahibi oldu. Mansiyona değer görülen yapımlar ise Mohammad Hormozi’nin “Inner Self” filmi ile Morad Mostafa’nın “Ward’s Henna Party” adlı filmi oldu.

Evde Kısa Film Yarışması İçin Başvurular Devam Ediyor

Yaklaşık olarak 752 senaryonun başvurduğu “Akbank Kısa Film Forum” bölümünde finale 8 adet senaryo kaldı. “En İyi Senaryo” ödülünün sahibi oyuncu Tuğçe Altuğ, senarist Akın Aksu, yazar ve yönetmen Melik Saraçoğlu’nun yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “En İyi Senaryo” ödülü Sandra Peso’nun “Bimba” adlı projesi aldı. Bu bölümüm mansiyon ödülü ise Ayça Çiftçi’ye ait olan “O Yaz” başlıklı senaryoya verildi. Bu yıl yaşanan korona virüs salgını nedeniyle “Evde Kısa Film Yarışması” için başvuruların devam ettiğine de dikkat çekildi. Yarışmaya başvuru yapmak isteyen kişilerin son 1 ay içerisinde en az 2, en fazla 5 dakikalık film ile başvuru yapması bekleniyor. Yarışma sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 4-24 Mayıs tarihleri arasında yer alıyor. Bu tarihte jüri değerlendirmesine sunulan filmlerin sonucu ise 5 Haziran 2020 tarihinde Akbank Sanat Instagram hesabından paylaşılacak.