17. Akbank Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı

17. Akbank Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı
17. Akbank Kısa Film Festivali Başvuruları Başladı

Bu yıl 17.si düzenlenen “Akbank Kısa Film Festivali”nin başvuruları başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’de sinemanın kısa film sanatını ele aldığı bir platforma imza atan Akbank, öncü etkinlikleri ile sanata değer veren ve destekleyen bir banka olarak anılıyor.

Bu sene 17.si düzenlenen  Akbank Kısa Film Festivali, 22 Mart 2021 – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. ‘Yarışma Bölümü’ için son başvuru tarihi belli oldu. Akbank Kısa Film Festivali’ne katılmak isteyenlerin 25 Aralık 2020 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.

En İyi Kısa Film 35 Bin TL’nin Sahibi Olacak

17. kez gerçekleşecek Akbank Kısa Film Festivali’nde ulusal ve uluslararası olarak iki ayrı kategori bulunuyor. Kategorilere başvuran eserleri Akbank Kısa Film Festivali seçkin jüri üyesinin değerlendirmeleri ile sonuçlanacak. Haber Global’de yer alan habere göre, Ulusal Yarışma Bölümü’nde  ‘En İyi Uluslararası Film’ ise 5 bin dolar almaya hak kazanacak.

Sanata değer veren ve sanatı destekleyen banka, gerçekleştirdiği “Akbank Kısa Film Festivali”nde söyleşiler ve atölye çalışmaları da düzenliyor. Söyleşiler ve atölye çalışmaları, Dünyadan Kısalar, Özel Gösterim, Deneyimler, Festival Kısaları, Belgesel Sinema, Forum, Kısadan Uzuna ve Perspektif başlıkları ile paylaşılacak. Gerek yurtiçi gerekse yurt dışında geniş bir katılım kitlesine sahip olan festival, 22 Mart – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında sinemaseverleri bir araya getirecek.