Emlak Katılım Bankası’ndan 200 Milyon Liralık Sukuk İhracı

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, kira sertifikası ihracı yolu ile kaynak çeşitliliğini arttırmak ve her geçen gün piyasada gelişerek büyüyen bir yapıya sahip olmak istediklerini açıkladı. Bayraktar, planladıkları sukuk ihracı için 63 gün vadeli 200 milyon liralık talep toplayacaklarını belirtti. Talep toplamak için 28 – 29 Nisan 2020 tarihleri belirlendi.

Bayraktar açıklamasında “Kira sertifikası piyasası her geçen gün gelişerek büyüyor. Kira sertifikası ihracı yoluyla hem kaynak çeşitliliğini artıracağımıza hem de daha fazla hacme ulaşacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yıl Sonuna Kadar 1 Milyar Liralık Sukuk İhracı Planlanıyor

Emlak Katılım tarafından yapılan açıklamaya göre banka, kaynak çeşitliliğini arttırmak amacı ile 1 milyar liralık sukuk ihracı yapmayı hedeflediğini söyledi. Sukuk piyasasındaki faaliyetleri geliştirmeyi istediğini de belirten banka, 26 Mart tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı 2 milyar liralık ihraç tavanı programı kapsamında kira sertifikası ihraçlarını nitelikli yatırımcılara satış yoluyla gerçekleştirecek.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan banka Genel Müdürü Nevzat Bayraktar şu sözlere yer verdi:

“Ülkemiz, aldığı yerinde önlemlerle pandemi döneminde pek çok ülkeye göre başarılı bir tablo ortaya koydu. Türkiye olarak, pandemi dönemi ardından sağlam temellere dayanan ekonomik altyapımızla hızla atağa geçeceğimize inancımız tamdır. Her zaman belirttiğimiz gibi ülkemizin gücüne güveniyoruz. Esnafımızın, KOBİ’lerimizin, iş adamlarımızın gücüne, potansiyeline güveniyoruz. Birlik olduğumuzda ortaya çıkan başarılı projelerin, geleceğe yönelik yapabileceklerimizin de bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Ülkemiz bulunduğu coğrafi konum ve hayata geçirdiği stratejik projelerle önümüzdeki yıllarda yükselen grafiğini artırmaya devam edecektir.”