American Express Bank Çin’de Lisans Aldı

American Express Bank, Çin’de banka kartı takas işlemleri hizmetlerini başlatmak için lisans aldı. Çin’in 45 tonluk piyasasına açılmayı hedefleyen banka, aldığı lisans hakkında açıklamada bulundu. Alınan bu onay ile birlikte dünyanın en büyük pazarına girmeyi göze alan banka, yerel para birimi işlemlerinin gerçekleştirilmesine izin verilen “ilk yabancı ödeme ağı” olarak tarihe geçti.

FED tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada Çin Halk Bankası’nın American Express’in Çin ortak girişimi Hangzhou Teknoloji Hizmetleri’ne bir ağ temizleme lisansı verildiği ifade edilmişti. 2018 yılında alınan bir karara göre onay alan şirketin takas hizmetlerine altı içerisinde başlaması gerekiyor.

American Express Lisansı Ülkeleri Yumuşatacak

ABD ve Çin arasında yaşanan siyasi ve ticari gerginliğin bu anlaşma ile birlikte her iki ülke açısından bir kazanç yaratması, aradaki gerginliği yumuşatması bekleniyor. Çin’in yabancı sermaye çekmek ve büyümek amacıyla bu yıl 45 trilyon dolarlık finansal piyasa açma taahhüdünün bulunması da bu alanda ilgi çekiyor.

Banka kartı takas işlemi ile birlikte müşterilere hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ödeme işlemi sunulacak. American Express tarafından yapılan açıklamaya göre ortak girişim ile oluşturulan bu hizmet, Çinli mobil cüzdan hizmetleri sağlayıcıları ile işbirliğine gidilmesini sağlayacak.