18 Ülkeden 30 Banka ile Sendikasyon Kredisi Yenilendi

18 Ülkeden 30 Banka ile Sendikasyon Kredisi Yenilendi
18 Ülkeden 30 Banka ile Sendikasyon Kredisi Yenilendi

Finans Gündem’de yer alan habere göre, toplamda 18 ülkeden katılan 30 banka ile 312 milyon Euro ve 267,5 milyon ABD Doları tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi imzalandı. Garanti BBVA yurtdışı borçlanma programı kapsamında sağladığı ulusararası piyasalardan sendikasyon kredisini güncelledi.

367 gün vadeli sendikasyon kredisi toplamda 18 ülkeden 30 banka ile gerçekleştirildi. Genel kurumsal amaçlar ile kullanılacak kredinin toplam maliyeti ise Libor+ %2,50 ve Euribor+ %2,25 olarak belirlendi. Yenilenen kredi ile ilgili Garanti BBVA Genel Müdürü olan Recep Baştuğ açıklama yaptı.

Reel Sektörün Likidite İhtiyacını Karşılamak Önemli

Garanti BBVA Genel Müdürü olan Recep Baştuğ açıklamasında, “2020 yılının ilk çeyreğinden bu yana tüm dünya ile beraber ülkemizi de etkisi altına alan pandemi döneminde reel sektörün likidite ihtiyacını karşılamak ve şirketlerin dış ticaretini finanse etmek her zamankinden daha önemli hale geldi.

Fonlama bazını dinamik bir şekilde yöneten ve güçlü bilançosu ve yüksek yabancı para likiditesi ile bankamız yenilediği sendikasyon kredisi ile dış ticaretin finansmanına katkı sağlamaya ve ülkemizdeki şirketlere uluslararası rekabette destek sunmaya devam edeceğiz” cümlelere yer verdi.