Türkiye Finans Katılım Çalışanlarına JEST Yaptı

Türkiye Finans Katılım Bankası, çalışanları için yeni bir çalışma modeli başlattı. JEST adını verdiklerin bu çalışma modeli 4 farklı seçeneğe sahip! JEST, bankacılık sektöründe bir ilki hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bankanın yapmış olduğu açıklamada Kovid-19 sürecinde çalışanlarının sağlığını her zaman öncelik olarak tuttukları vurgulandı.

Yeni normal yaşama geçiş yaptıktan sonra JEST’i çalışanlarına sunan Türkiye Finans Katılım Bankası, 4 farklı çalışma formu ile bir ilki gerçekleştiriyor.

Türkiye Katılım Finans Çalışanlarına 4 Seçenek Sunuyor

Çalışanlarına isteğe bağlı olarak 4 farklı çalışma yöntemi sunan banka, “ofisten çalışma modeli, ofisten esnek saatler, uzaktan çalışma ve uzaktan esnek saatler ile çalışma” gibi seçenekleri JEST ile hayata geçirdi.

Ofisten çalışma modeli, hali hazırda geçerli olan mesai saatlerini içerirken, ofisten esnek saatler modelinde bankanın belirlediği 6 farklı saat diliminden birini seçerek çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer iki seçeneği ile uzaktan çalışma modelinin kalıcı hale getiren kuruluşlardan birisi olan bankada uzaktan çalışma seçeneği ile mesai saatleri içerisinde uzaktan çalışma mümkün olurken, uzaktan esnek saatler ile çalışma modelinde yine bankanın belirlemiş olduğu saat aralıklarından birisi tercih edilerek uzaktan çalışma yapılabiliyor.

Genel Müdür Yardımcısı Açıklama Yaptı

Söz konusu durum ile alakalı olarak banka Genel Müdür Yardımcısı Züleyha Büyükyıldırım;

“Yaşadığımız bu zor süreçte çalışanlarımızın bankamıza olan bağlılığını ve motivasyonlarını artıracak yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Son olarak uygulamaya aldığımız esnek çalışma modelimiz ‘JEST’ ile yeni normal düzene de en hızlı şekilde uyum sağlayarak çalışanlarımızın ofise geliş ve iş çıkış saatlerini esnetiyoruz.”

“Genel müdürlük çalışanlarımız, 1 Haziran itibarıyla kendi seçtikleri saat dilimlerinde ister evlerinden ister ofise gelerek çalışmalarını yürütebilecek. Ofise dönmek isteyen çalışanlarımızın da sağlığını göz önünde bulundurarak sürecin ilk başından itibaren aldığımız önlemleri büyük bir titizlikle uygulamaya devam ediyoruz. İlerleyen süreçte de Türkiye Finans ailesinin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.