2019 Yılı Garanti Bankası Sosyal Girişimleri Açıklandı

Garanti BBVA tarafından her yıl düzenlenen Momentum Sosyal Girişimcilik Programı’nın kazananları da açıklandı. Bunun üzerine kazananlar Es Kariyer, Puduhepa ve Kız Kardeşleri ile Mumo Wrap olarak belirlendi.

Türkiye’de ilklerden olan ve sosyal girişimcilik alanına özel olarak tasarlanan, Garanti BBVA tarafından gerçekleştirilen bir sosyal girişim programı olarak ifade ediliyor. Garanti BBVA Momentum’un Türkiye ayağındaki final toplantısı gerçekleşti. 5 Aralık tarihinde gerçekleştirilen final sürecinde çeşitli alanlarda faaliyete geçen sürdürülebilir iş modeller gündeme taşındı. Markalar arasında, programa katılıp, eğitimini tamamlayıp, sosyal etki yaratmayı amaçlayan girişimler çerçevesinde Es Kariyer, Puduhepa ve Kız Kardeşleri ile Mumo Wrap ön plana çıktı. Bunun ardından Garanti BBVA tarafından Mart ayında Madrid’de düzenlenecek olan uluslararası kapanış etkinliğine gidecekleri de açıklandı.

Türkiye’de Sosyal Fayda Oluşturacak Girişimler Destekleniyor

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Bu özel programa katılmaya hak kazanan tüm girişimlere, aylarca süren eğitimleri başarılı bir şekilde sonlandırdıkları için tebrik ediyorum. Bugüne kadar sosyal girişim alanında pek çok çalışma yaptık. 2019 yılında 3. Kez düzenlemiş olduğumuz çalışmalarla birlikte ülkemizde daha fazla varlık göstermeye devam ediyoruz. Sosyal girişimleri sürdürülebilir bir iş modeli haline getirmek için uğraşıyoruz’ dedi. Diğer sosyal girişimcilerin çalışmalarını görmek ve ilham almak konusunda da etkili bir çalışma olduğu belirtiliyor.