3 Büyük Dünya Bankası Eksi Bakiyeli Hesaplarda Ekstra Ücreti Durdurdu

3 Büyük dünya bankası olan Wells Fargo & Co., JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. geçici bir süreliğine de olsa eksi bakiyeli hesaplardan faiz veya vergi gibi ekstra ücret talep etmeyi durdurma kararı aldı. Bir süreliğine eksi hesap bakiyesine geçen müşteriler sadece kullandıkları paranın geri ödenmesi konusunda yükümlü olacaklar.

Wells Fargo tarafından yapılan açıklamaya göre eksi hesaplardan ekstra ücret talep edilmemesi durumu 30 gün boyunca devam edecek. JP Morgan ise müşterine sunacakları bu fırsatı geçici bir kredi olarak düşünüyor. Faizsiz bir şekilde borç verebilmeyi mümkün kılmayı hedefleyen eksi hesap fırsatı ile bu zor zamanlarda çok sayıda küçük ölçekli işletmeler yaşam fırsatı bulacak.

Devlet Desteği Bankaları Rahatlattı

3 büyük dünya bankası tarafından sunulacak olan bu önemli fırsatın en büyük desteği devlet. Wells Fargo’da bu konuda şu bildirimde bulundu. “Müşterilerin Dahili Gelir İdaresi tarafından Çarşamba günü almış oldukları vergi iadeleri sayesinde rekor bir mevduat toplanmıştır”. Wells Fargo, sağlanan bu geliri ise yine müşterileri için kullanacaklarını, henüz banka hesapları olmayan kişilere de faizsiz ek hesap imkanı sunacaklarını bildirdi.

Henüz banka hesabı olmayan ancak bu imkandan faydalanmak isteyenler yeni bir banka hesabı açabilecekleri gibi dilerlerse ön ödemeli bir kartla veya PayPal Holdings Inc. ve Square Inc. dijital hesaplar ile de faizsiz ek hesap kullanma talebinde bulunabilecekler.