Odeabank Virüs Nedeniyle Toplantılarını Dijital Ortama Taşıdı!

Odeabank, yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye’de çıkması ile birlikte, banka çalışanlarının, müşterilerinin ve toplum sağlığının korunması adına pek çok önlem almıştı. Bu önlemlerden biri de yeni bir karar alınana kadar gerçekleştirilecek toplantıların videolu konferans şeklinde olmasıydı. Alınan bu karar ile birlikte banka, “Dış Ticaret Buluşmaları” toplantılarını videolu konferans şeklinde gerçekleştirmeye başladı.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği üyeleri ile dijital platform üzerinden “Dış Ticaret Buluşmaları” toplantısını yapan bankanın bu toplantısına 55 adet şirket yöneticisi katıldı. Toplantının konusu ise yaşanan koronavirüs salgını, salgın nedeniyle oluşan ihracat finansmanı ve salgının oluşturduğu riskler ve tehdit unsurlarıydı.

Odeabank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Direktörü Ahmet Zafer Seyar toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirirken Türkiye’de ve dünyada yaşanan bu zorlu süreçte sanayici ve ihracatçılara destek olmak amacıyla her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Seyar, “Ülkemiz için zor olan bir süreçte müşterilerimizin yanında olduğumuzu göstermek üzere destek paketleri açıkladık. Bu süreçten ülke olarak hasarsız çıkmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Olası Etkiler Asgari Seviyede Tutulmak İsteniyor

Açılış konuşmasında Seyar, banka olarak aynı zamanda koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan olası olumsuz etkilerin asgari seviyede tutulmasını da istediklerini söyledi. Bu dönemde istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemi alanında zorluk yaşayan ticari itibara sahip müşterileri için destek paketleri sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini belirtti. Toplantı boyunca en dikkat çekici konuşma ise Ekonomist Gamze Öztok Altınsaç’a aitti.

Altınsaç konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Covid-19 salgınının, küresel üretim seviyesinde yüzde 10 ile 15’lik bir payı yok etmesi bekleniyor. Başladığımız üretim seviyesine dönmemiz ise en iyi ihtimalle 2021, yani önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğine denk gelecek gibi gözükmekte. Tüm ülkeler yaşanan salgının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla destek paketleri açıkladı. Bu paketlerin pek çoğu kendi iç taleplerine verdikleri destek için. İkinci sebep ise dünyada dolar likiditesi sağlamak adına atılan adımlar. G20, IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlar da koronavirüs krizinden olumsuz etkilenen, gelişmekte olan ülkelere destek vermek amacıyla finansman mekanizmaları üzerinde çalışıyorlar. Bu mekanizma, henüz tam detayları netleşmemekle birlikte, döviz ihtiyacı olan gelişmekte olan ülkelerin bir miktar da olsa nefes almasını sağlayacaktır.”