JP Morgan Chase 200 Çalışanını Londra’dan Taşıyacak

JP Morgan Chase, İngiltere’nin Brexit anlaşmasında, finansal hizmetler alanında bir işbirliği sağlama ihtimalinin çok az olduğunu söyledi. Bu nedenle JP, 200 adet çalışanını Londra’dan taşımayı planladığını açıkladı.

Avrupa Birliği üyeliğinden çıkmaya hazırlanan İngiltere’nin finansal hizmetler konusunda bir anlaşma sağlamasının çok zor olduğunu düşünen JP, geçtiğimiz Cuma günü içerisinde yeni bir karar aldı. Bu karara göre 200 adet personelinin bulunduğu Londra’dan ayrılmak istediğini duyurdu.

Banka, yıl sonundan önce finansmana yönelik yeni bir anlaşma şansını çok az gördüğünü ifade etti. En büyük ABD bankaları içerisinde yer alan JP Morgan, Brexit planının düğmesine basmak zorunda olduğunu ve bu konuda hassas davranmak istediğini de belirtti.

Banka tarafından yapılan açıklama içerisinde satış ve ticaret birimleri dahil olmak üzere çalışanlarının yeni sözleşmeler imzalaması ve 1 Ocak için zamanında taşınma işlemine hazır olması gerektiği bildirildi. Personellerin Paris, Frankfurt, Milano ve Madrid gibi şehirlere alınacağı ve alt aylık dönemde işe gidil gelme, konaklama ve dil desteği alacağı ifade edildi.

JP Morgan Sözcüsü Açıklama Yapmaktan Kaçındı

JP Morgan Chase tarafından alınan bu kararın, Londra ve Brüksel arasında yıllardır süren müzakerelerden ötürü olduğu ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. Boris Johnson tarafından Avrupa müzakerecilerinin “tacizci” olarak nitelendirilmesi de kararın alınmasında etkili oldu. Bu ayın başında İngiltere Merkez Bankası’nın Başkanı olan Andrew Bailey, yatırım bankaları için finansal hizmetler alanında bir anlaşma sağlamanın takip etmeye değer bir konu olmadığını da söylemişti.

Tüm bu iddialara ve söylemlere rağmen JP Morgan Chase Sözcüsü herhangi bir açıklama yapmadı.