Citigroup Çalışanları için Bin Dolar İkramiye Verecek

Citigroup son zamanlarda tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlarına destek olmaya devam ediyor. Virüs salgını ile mücadelede çalışanlarının ekonomik alanda mağdur olmaması için bin dolar değerinde nakit ikramiye vereceğini söyledi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü personellere yönelik açıklama yapan Citigroup CEO’su Michael Corbat, “ABD’de, temel maaşta 60 bin dolar veya daha az para kazanan uygun meslektaşlarına bin dolarlık bir ödül verilecek.” dedi.

Bin dolarlık nakitin, personellerin ofis içerisinde ya da evden çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın verileceği ve tek koşulun ABD’de 60 bin dolardan az kazanılması olduğu belirtildi. Çağrı merkezi personelleri de bu ödül içerisine dahil edildi. Citigroup tüm çalışanları için bu ödülü vereceğini açıkladı.

Yaklaşık 75 Bin Kişiye Verilecek

Citigroup CEO’su Michael Corbat, “Bu durumun mali yükünü hafifletmeye yardımcı olmak için küresel olarak 75 binden fazla meslektaşımıza özel bir tazminat ödülü vereceğiz. ABD’de, temel maaşta 60 bin dolar veya daha az para kazanan uygun meslektaşlarına bin dolar ödül verilecek. ABD dışında özel ödül, yerel piyasa tazminat seviyelerine dayanacaktır.” açıklamasında bulundu.

Aktif varlıklarının toplamı ile ABD’nin en büyük üçüncü bankası olan Citigroup, salgın sürecinde düşük ücret ile çalışan personelleri için nakit bonus imkanlarını arttıracağını da ifade etti. JP Morgan Chase ve Bank of America’da personellerine nakit bonus imkanı tanıyacak bankalar arasında yer aldı.

Bu nakit ikramiyenin çalışanlara moral olması da hedefleniyor. Corbat, personeller için “Hasta, yüksek riskli veya başka türlü çalışamayanlara tahakkuk ettirilen ücretli zaman kullanmadan zaman ayırmalarına izin verdiklerini; tatile taşınması için zaman dilimini uzatmalarını sahaya bağlı meslektaşlarımız için ulaşım ihtiyaçlarını destekliyoruz. ” açıklamasında da bulundu.