Şekerbank Deprem Mağduru Müşterilerinin Yanında Olacak!

Elazığ’da meydana gelen deprem felaketinin ardından bankalar harekete geçti. Bölgede bulunan ve depremden etkilenen vatandaşların finansal açıdan sorun yaşamalarını engellemek için birtakım kolaylıklar sunacaklarını dile getirdiler. Harekete geçen bankalardan birisi de Şekerbank oldu.

Şekerbank, bölgede yaşayan ve depremden etkilenen banka müşterilerinin kredi taksitlerini ve kredi kartı ödemelerini faiz almadan 3 ay boyunca erteleyeceğini açıkladı. Elazığ ve Malatya şubelerinde geçerli olacak olan sistem; bireysel, KOBİ, ticari, tarım ve esnaf müşterilerini kapsıyor. Kredi kartı ekstresi gelen borçlarını ödemekle zorlanabilecek olan vatandaşların ekstrelerinin son ödeme tarihi 3 ay boyunca ertelenebilecek. Aynı durum kredi taksitleri ve ödemeleri içinde gerçekleşecek.

Kredi ödemelerinin ertelenmesinin ardından ortaya çıkabilecek olan faizlerden müşteri sorumlu tutulmayacak. Faiz masrafları banka tarafından ödenecek. Elazığ ve Malatya’da bulunan Şekerbank müşterilerinin, taksit ödemeleri için erteleme talebinde bulunmalarına gerek bulunmuyor. Tüm işlemler talebe ihtiyaç duyulmadan otomatik olarak yapılacak.