Afrika Kalkınma Bankası Afet Riski İçin 2,1 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Afrika Kalkınma Bankası, Afet Riski Finansmanı için 2,1 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. Bankanın Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin iklime bağlı şoklara ve gıda güvensizliğine karşı direncini arttırmak adına böyle bir yatırım yapıldığı ifade edildi. 2,1 milyon dolarlık hibe, geçtiğimiz Çarşamba günü onaylandı. Banka tarafından sağlanan fonlar, Moritanya’nın iklimle ilgili risk değerlendirme kapasitesini güçlendirmek adına teknik ve kurumsal alanda destek verecek.

Ülke içerisindeki kuraklıkla ilgili şokların etkilerine karşı bankanın sağladığı fonun bu etkileri hafifletmesi bekleniyor. Afrika Afet Riski Finansmanı ( ADRIFI ) programı kapsamında banka finansmanını genişletmeye çabalıyor. Ülke aynı zamanda COVID -19 salgını nedeniyle de büyük bir şoka girmiş durumda…

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Afrika Kalkınma Bankası Direktörü Atsuko Toda, “Afrika Kalkınma Bankası, ADRiFi Moritanya’nın afetlerden etkilenecek topluluklarda hedeflenen yararlanıcılara verimli ve zamanında ilk müdahaleyi sunacağından ve Moritanya’daki kuraklığa bağlı afetlere karşı dayanıklılığı güçlendireceğinden memnun” dedi.

Nüfusun Yüzde 28’i Gıda Açısından Güvensiz

Bir Sahra – Sahelya ülkesi olan Moritanya, yağış açısından düzensiz olması ve sürekli olarak kuraklık ile mücadele etmesi nedeniyle özellikle gıda açısından güvensiz sayılıyor. Gıda üretiminin ve gelirlerinin ülke ekonomisinde derin bir etkisi bulunuyor. 2017’den bu yana toplam nüfusun yüzde 28’lik dilimi, gıda açısından güvensiz bir halde yaşıyor.

Oluşturulan 2,1 milyon dolarlık fonun bu nedenle üç bileşene etki etmesi bekleniyor. Bu üç bileşen; iklim risk yönetimine dair geliştirmeler, afet riski transfer mekanizmalarındaki erişimi desteklemek ve bu programın yönetimi ve koordinasyonu olarak yer alıyor.