Türkiye Finans’ta Genel Müdür Değişikliği Gerçekleşti

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın Genel Müdür pozisyonunda değişiklik meydana geldi. Bankanın üst yönetiminde Wael Abdulaziz Raies bulunuyordu. Raises yerine Murat Akşam vekaleten “Genel Müdür” olarak atandı. Akşam, 2 Mayıs 2017 tarihinden bu yana Türkiye Finans Katılım Bankası Ticari Bankacılık Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. Bankada Wael Abdulaziz Raises’ten önce de yönetim koltuğunda Osman Çelik oturmaktaydı.

Murat Akşam Kimdir?

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın üst yönetimine vekaleten atanan Murat Akşam, 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1991 ile 1993 yılları arasında beyaz eşya ürünlerinin dev markası olan Beko’da Satış Temsilcisi pozisyonu olarak çalışmıştır. 1993 yılı ile 1997 yılı arasında ise Ram Dış Ticaret Bölge Sorumlusu olarak görev yapmıştır.

1997 yılında bankacılık sektörüne geçiş yapan Murat Akşam, Türkiye Ekonomi Bankası’nda “Kredi Sorumlusu ve Kredi Tahsis Yöneticisi” olarak göreve başlamıştır. Bu pozisyonda tam 3 yıl boyunca görev alan Akşam, 2000 yılında bankanın “Kurumsal Krediler Müdürü” görevini üstlenmiştir. 2005 yılına kadar da bu pozisyonda görev almıştır. 2005 ile 2014 yılları arasında “Kurumsal ve Ticari Kredi Tahsis Direktörü” olan ve 2014 ile 2017 yılları arasında da “Kurumsal Bankacılık Grup Direktörü” olarak hizmet veren Akşam, 2 Mayıs 2017 yılında Türkiye Finans Katılım Bankası’na geçiş yapmıştır. Geçiş yaptığı pozisyon ise “Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı” olmuştur. Halen daha Türkiye Finans Katılım Bankası’nda görevine devam etmektedir. 24 Şubat 2020 tarihinde Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur ve vekaleten Genel Müdür olarak ataması gerçekleşmiştir.