Deutsche Bank Ofise Geri Dönüş İçin Tarih Verdi

Dev bankalar personellerinin ofise geri dönmesini talep ederken Deutsche Bank rakiplerinin aksine ofise geri dönüş programı kapsamında tarih verdi. Banka, Temmuz 2021’e kadar New York’taki ofislere personellerinin geri dönmek zorunda olmadığını belirtti.

Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre Çarşamba günü Deutsche Bank Amerika Kıtası Personel Yöneticisi Matthias Krause bankanın çalışanları ofise geri çağırma programı hakkında açıklama yaptı. Korona virüs dönemi ve okulların yeniden açılması gibi sorunlarla boğuşan birçok çalışan ile ilgili olarak net bir yeniden açılma politikası izleyeceklerini ifade etti.

Krause, personeller ile paylaşılan bir notta New York bölgesinin salgını kontrol etmekte başarılı olduğunu ve bunu kabul ettiğini, fakat çalışan kişilerin toplu taşıma araçları, temizlik, güvenlik ve diğer hayat standartları konularındaki endişe yaşadığını anladığını belirtti.

Bu nedenle personellerinin Manhattan’daki merkez ofislerine geri dönme konusunda isteksiz olduğunu ve bunu da anladığını dile getiren Krause, gelecek yaz içerisinde yeni bir ofis açma hazırlığında olduklarını ve bu zamana kadar da personellerine ofise geri dönme konusunda baskı kurmayacaklarını ifade etti.

Böylelikle Deutsche Bank’ın planları, geçen hafta satış ve ticaret operasyonu birimi üst düzey çalışanlarına 21 Eylül’e kadar ofise dönmeleri gerektiğini söyleyen JP Morgan stratejisiyle çelişti.

Kademeli Olarak Ofise Dönüş Sağlanıyor

Bankanın, satış ve ticaret birimi personelleri, yazın başından bu yana New York’taki genel merkeze kademeli bir şekilde geri dönüş sağlıyor. Birçok personel, Korona virüs nedeniyle haftanın iki ya da üç günü hatta bazı zamanlarda bir hafta evden çalışma talebinde bulunuyor. Bu alanda da bankanın gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Bankanın ABD’de yaklaşık olarak 8 bin kişiyi istihdam etmesi ve bu çalışanların sadece 5 bine yakın olan kısmının yeni genel merkezde çalışması hedefleniyor.