Agricultural Bank of Egypt Ulusal Hayvancılık Projesi’ne 2 Milyar EGP Bağışladı

Agricultural Bank of Egypt (Mısır Ziraat Bankası) tarafından Ulusal Hayvancılık Projesi’ne 2 milyar EGP finansman sağlandı. Bankanın başkanı Alaa Farouk konuya yönelik açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre banka, ülkedeki hayvancılık sektörünün gelişmesinde ve üretim verimliliğinin arttırılmasında önemli bir rol oynamak istiyor.

Farouk, bankanın özellikle hayvancılık faaliyetleri içerisindeki küçük ve orta ölçekli KOBİ’ler için finansman desteği sağlayacağını ifade etti. Sektör içerisinde bu tür projelerde yer almaktan da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Verilen finansman desteklerinin Cumhurbaşkanı Abdül Fettah El Sisi’nin direktiflerine uygun olduğunu ve devletin genişleme politikasını uygulama alanında sektör içerisindeki önemli gelişmelerden biri olduğu dile getirildi.

Mevcut Fon İki Katına Çıkarıldı

Bankanın başkanlığını yapan Farouk, Mısır Merkez Bankası (CBE) tarafından da onay aldıklarını ve proje için mevcut fon miktarını onay aldıktan sonra iki katına çıkardıklarını vurguladı. Tarım Bakanlığı ile birlikte koordineli bir şekilde ilerlediklerini söyleyen Farouk, bankanın projedeki finansal portföyünün büyüklüğünün 2 milyar EGP olduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklama içerisinde Farouk, bankanın gençlerin istihdamı konusunda da çalışmalar yürüttüğünü ve gençlere yönelik iş imkanları yaratmak amacıyla Mısır’daki tüm ilgili makamlar ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Bankanın girişimciler tarafından kurulan ve yürütülen küçük/büyük projeleri için finansman ayırdığı dile getirildi.