Deutsche Bank İlk Sanal Fuarı’nı Tanıttı

Alman bankacılık grubu Deutsche Bank, Frieze ile iş birliği içinde ilk sanal fuarını tanıttı.

Frieze, her yıl New York’un Randall Adası’nda düzenlemekte olduğu fuarı, bu yıl için Covid-19 salgının yaşatmış olduğu kriz sebebi ile iptal etti. İptal olan bu fuar yerine sanal sanat fuarını oluşturdu. Deutsche Bank ile birlikte girişiminde bulunduğu fuar sayesinde online ziyaretçiler tam 200 tane sanal sanat galerisini gezme şansına sahip olabilecekler. Ayrıca ziyaretçilerin etkinlikleri fiyatlarına, sanatçılara, galerilere, ortam ve fuar bölümlerine göre seçim yapabilme imkanları da olacak.

Sanal fuar, ziyaretçilerin artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini kullanarak sanat eserleri satın almasını ve sanatı duvarlarında görmelerini sağlayacak.

Ayrıca, müşterilere bankanın varlık yönetimi müşteri salonunun sanal versiyonu olan Deutsche Bank Görüntüleme Odasına erişim sağlayacak.

Fuarda İlk Etkinlik: “Deutsche Bank Collection Live”

Frieze ile ortak olup sanal fuarın düzenlenmesine katkı sağlayan bankanın onuruna ilk etkinliğe “Deutsche Bank Collection Live” ismi verildi.

Deutsche Bank Varlık Yönetimi küresel başkanı Claudio de Sanctis, “Olağanüstü yolculuklarının başladığı ilk gün itibari ile Frieze ile ortaklığımızı sürdürmekteyiz. Yenilikçi olma adına kapasitelerini zorlamalarına her zaman hayran kaldık ve aynı yolda yürümeyi kendimize hedef bildik” dedi. Ve sözlerine şu şekilde devam etti. “Frieze tarafından New York’ta her yıl düzenlenen fuarın bu yıl fiziki bakımdan pek mümkün olmadığını fark ettiğimizde bu geleneğin bozulmaması için ortak bir çalışmak düzenlemek istedik. Müşterilerimizin de sanat ile etkileşime girebilmeleri için bunun güzel bir fırsat olacağını düşündük.”