Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Yarışması Başvuruları Uzatıldı

Akbank tarafından düzenlenen “Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması” için başvuru tarihleri uzatıldı. Akbank Sanat tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru tarihleri için son gün 31 Mayıs 2020 olarak belirlendi.

Çağdaş sanat alanında vatandaşları ve özellikle genç sanatçıları teşvik etmek, onlara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği iş birliği sayesinde düzenlenen “Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması” için başvurular 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Bu yıl 38’incisi düzenlenen yarışmasının teması ise “Gündelik yaşama dair” olarak belirlendi. Başvuruların ise yaşanan salgın nedeniyle “www.akbanksanat.com/akbank_gso” adresi üzerinden yapılabileceği hatırlatıldı.

Tüm Vatandaşlar Katılım Yapabiliyor

Düzenlenen yarışmaya tüm Türk vatandaşları katılım yapabilecek. Adaylar; fotoğraf, resim, heykel, video, enstalasyon, cam, baskı, grafik tasarım ve yeni medya gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerini içeren eserleriyle katılım sağlayabilecek.

Yarışmanın jürisinde ise bu yıl Sanatçı Ayşe Erkmen, Verein K Viyana kurucusu Dejan Kaludjerovic ve serginin küratörlüğünü üstlenen Melih Görgün yer alacak. Jüri değerlendirmeleri sonucunda birinci olan yarışmacıya 15 bin lira, ikinci olan yarışmacıya 10 bin lira ve üçüncü olan yarışmacıya ise 5 bin lira ödül verilecek.

Yarışmada aynı zamanda Resim ve Heykel Müzeleri Derneğinin “40. Yıl Özel Ödülü” de verilecek. Jüri tarafından değerlendirmeye alınan ve değer görülen eserler ise Akbank Sanat tarafından düzenlenen sergide sanatseverlerin ilgisine sunulacak.