Akbank, Depremzedelerin Ödemelerini Erteleyecek

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında, Akbank aldığı karar sonrasında zor günler geçiren vatandaşlara destek olmak için birtakım kararlar aldığını açıkladı. Bölgede yaşayan ve Akbank ile çalışan bireysel müşterilerin istemeleri halinde, kullanmış oldukları tüketici kredilerinin ödemelerini ve yine ekstresi gelen kredi kartı borçlarını 3 ay faizsiz olmak şartıyla erteleyebilecekler.

Banka sadece bireysel müşteriler için değil, KOBİ müşterileri içinde harekete geçti. KOBİ müşterilerinin de durum hakkında talepte bulunmaları halinde, çekmiş oldukları kredi ödemelerini ya da taksitlerini yine faizsiz olmak şartıyla 3 ay süreyle erteleyebilecekler.

Bölgenin depremden yoğun şekilde etkilenmesi sebebiyle, bölgede bulunan Akbank şubelerinden yapılan EFT, havale ve swift işlemleri için müşterilerden herhangi bir işlem ücreti alınmamasına karar verildi. Ücretsiz yapılacak işlemler için geçerli süre 1 ay olarak belirlendi.

Elazığ şubelerinde bulunan Akbank müşterilerinin tamamı bir ay boyunca ortak ATM’lerden ücretsiz şekilde tüm işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Zor günlerde bölgeye verdiği desteği sonuna kadar hissettiren Akbank, müşterilerin ve vatandaşların yaşadıkları mağduriyetleri giderebilmek adına gezici şubesi ile birlikte aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor.