HSBC Bank’ın Yeni CEO’su Belli Oldu

HSBC Bank’ın bir süredir kalıcı ataması yapılamayan CEO pozisyonu doldu. HSBC Bank’ın yeni CEO’su Noel Quinn oldu.

Noel Quinn, son 7 aydır Avrupa’nın en büyük bankası olan HSBC Bank’ta vekaleten CEO’luk yapmaktaydı. Korona virüs sebebi ile yaşanan mali kriz döneminde sağlam kararlar alması sonucunda güven tazeledi ve HSBC kalıcı CEO’su olarak görevine devam edilmesine karar verildi.

HSBC Bank markasının altında önemli bir isim olarak bulunan Noel Quinn, 7 ay önce geçici olarak CEO ünvanı ile görevine atanmıştı.  Geçici olarak başladığı bu görevde üst mercilerden ve piyasadaki yetkili birimlerden güven oyu alarak kalıcılığa terfi etti. Artık HSBC Bank yeni kalıcı CEO’su ismi ile anılmakta ve görevlerini sürdürmektedir.

Noel Quinn, son 30 yıllık kariyer hayatını HSBC Bank bünyesinde sürdürmekteydi. Çalışma hayatına göstermiş olduğu üstün başarıları ile birlikte en üst düzeye ulaştı. Başarılarının en büyüğü ise korona virüs salgını için almış olduğu önlem kararlarında görüldü. Uzun zamandır yaşanmakta olan mali krizin üzerine eklenen korona virüsün yıkıcı etkisi ekonomiyi oldukça zorlamaktaydı. Hala daha ekonomiyi derinden etkileyip sarsan korona virüs olayında başarılı kararlara imzasını atmakta olan 59 yaşındaki Quinn, artık HSBC Bank’ın kalıcı CEO’su olmaya hak kazandı. Banka hakkındaki belirsizliği kaldırma konusundaki üstün başarıları; daha rahat karar alabilir, bir üst pozisyona ulaşmasına imkan tanıdı.

Hali hazırda sürmekte olan ekonomi dünyasındaki belirsizlikte, bir belirsizliğin daha yaşanmaması adına Quinn’in ataması hemen yürürlüğe girecek ve bankacılıktaki en önemli sorumluluklarından birini alacak.

HSBC Bank’In İki Ana Pazarı İstikrarı Bozdu

HSBC Bank’ın iki ana pazarı olan İngiltere ve Hong Kong ekonomik bakımdan bazı dalgalanmalarda istikrarını koruyamadı. Siyasi zorluklar sebebi ile yaşanan bu düzen bozukluğu, korona virüs başlamadan önce de kendini göstermişti.

Dünya çapındaki en büyük bankaların dahi etkilendiği yüksek maliyetler, belirsiz ekonomik büyüme ve borç verme işini zorlaştıran düşük veya negatif faiz oranları nedeniyle yaşanan sarsılmaların üzerine eklenen korona virüs salgını hepsinin üzerine gelen tuz biber oldu.