Akbank Dijital İşler Hesabı’nı Hayata Geçirdi!

Akbank Dijital İşler Hesabı'nı Hayata Geçirdi!

Akbank, sosyal medya üzerinde içerik üreticisi olan ve mobil cihazlar için uygulama geliştiren kişiler için özel hesabını hayata geçirdi. “Dijital İşler Hesabı” adı verilen hesapla birlikte, içerik üreticisi ve uygulama geliştiricisi olarak yer alan kişiler, birikimlerini bu hesapta yapabilecek.

Gelir Vergisi Kanunu’nda gerçekleştirilen düzenleme ile birlikte, yıllık geliri 880 Bin TL’yi aşmayan Sosyal İçerik Üreticiliği ile Mobil Cihazlar için Uygulama Geliştiriciliği’ne kazanç istisnası getirildi. Bu istisnadan yararlanmak için söz konusu faaliyetlerde bulunan kişilerin şirket kurulumu yapmalarına gerek kalmayacak. Bu faaliyetlere mensup kişiler, Türkiye’de kurulu bankalarda bu amaçla oluşturulan özel bir hesap açmaları ve faaliyetleri sonucu elde edecekleri tüm gelirlerini bir hesap üzerinden tahsil etmeleri gerekecek.

Akbank Dijital İşler Hesabı

Müşterilerinin bu ihtiyacını gören Akbank, dijital içerik üreticilerine özel yeni hesabını tanıttı. Dijital İşler Hesabı olarak adlandırılan yeni ürün, dijital içerik üreticilerinin artık vergi beyanında bulunma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu hesap aracılığıyla müşteriler, vergi ödemelerini kolayca takip edebilecek. Banka, hesaba gelen tüm tutarlar üzerinden kanunun belirlediği şekilde %15 vergi kesintisi yaparak müşterileri adına vergi dairesine ödeme yapacak.

Tüm Alışverişlerde +4 Taksit İmkanı!

Tüm bunlara ek olarak, banka tarafından sunulan çeşitli ayrıcalıklar da bulunuyor. Akbank, bu hesaba sahip olan müşterilerine özel, tüm kanallardan gelen havale, Akbank Mobil ve Akbank Internet’ten yapılan hesaptan havale ve EFT, ortak ATM’lerden Akbank Kart’la yapılan para çekme, yurtdışı ATM’lerden yapılan para çekme, ATM’lerden yapılan limit üstü para çekme işlemlerinden ücret almayacak. Akbank’ta Dijital İşler Hesabı’nı açanlara ayrıca  www.itopya.com’dan yapılan tüm alışverişlerinde de artı 4 taksit imkânı sunulacak.