COVID-19 Hisse Senetlerini Olumlu Etkiledi

JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citigroup ve Bank of America’nın banka hisseleri salı günü yükselmişti. JP Morgan Chase yüzde 3.2, Wells Fargo yüzde 2.5, Citigroup yüzde 1.7 ve Bank of America ise yüzde 1.4 artış gösterdi.

Artışın sebebi ise COVID-19 aşısının bulunduğu iddiası ile gerçekleşti. Aşının bulunması faiz oranlarını arttırdığı gibi banka hisselerinde de yükseliş sağlıyor.

Her gün daha da artış gösteren vaka sayıları ekonomiyi zorluyor. Hükümet yetkilileri ise ekonominin açılış planlarının yavaşlaması konusunda endişeli.

Dünyanın İlk COVID-19 Aşısı Haberi Rusya’dan

Rusya, yaptığı açıklamaya göre dünyanın ilk COVID-19 aşısını buldu. Amerika Birleşik Devletleri sağlık yetkilileri, bulunan aşının güvenliği ve etkinliği konusunda şüpheli yaklaşıyor.

Yatırımcılar ise aşı haberi karşısında, güvenli liman varlıklarını hatta ABD hazine bonolarını satışa çıkararak tepki gösterdiler. Bu satışlar faiz oranlarında yükseliş olarak seyretti.

Hisse Senetlerinde Neler Olacak?

Rusya’nın Sputnik V adı verdiği aşının etkili olması durumunda, hisse senetleri daha da artış gösterebilir. JP Morgan Chase, Citigroup, Bank of America hatta diğer bankaların hisse senetlerinde artış gözlemleneceği tahmin ediliyor.