Akbank Müşterileri Artık Cüzdan Taşımayacak

Akbank müşterisi olan kişiler artık cüzdan taşımayacak. Ödemelerini Axess Mobil üzerinden temassız bir şekilde ya da QR kodu ile yapabilecekler. Bankacılık hizmetlerinin en önemli kısmı olan ödemeleri mobil cihazlara taşıyan Akbank, aynı zamanda yıl boyunca bu şekilde yapılan ödemeler için yıl boyunca 500 TL’ye varan chip-para verecek.

Harcama alışkanlıklarına yönelik olarak sunulan ilk ödeme sistemi uygulaması olan Axess Mobil, bu ödeme yeniliği sayesinde temassız veya QR kodu ile yapılacak olan her ödemede Wings ve Neo Kart sahibi olan kişilere her harcamada yüzde 5 oranında “kaybolmayan” chip-para verecek. Verilen chip paraların tutarı ise en fazla 500 TL olacak ve alışverişlerde yıl boyunca kullanılabilecek.

“Axess ile Kazandırmaya Devam Edeceğiz”

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, “Yaptığımız kesintisiz yatırımlarla, dijital dünyanın tüm ayrıcalıklarını müşterilerimize sunuyoruz. Bugüne kadar NFC teknolojisini destekleyen Android cihaz sahipleri Axess Mobil ile cep telefonlarından ödeme yapabiliyordu. Artık QR ile ödeme yeniliğimiz sayesinde hem Android hem de iOS cihaz sahibi müşterilerimiz fiziksel kartlarına ihtiyaç duymadan Axess Mobil uygulamamızdan mobil ödeme yapabilir hale geldiler. Axess Mobil, tüm müşterilerimize fiziksel alışveriş noktalarında mobil cihazları ile ödeme yapma imkanı sunuyor. Yeniliklerimiz ile dijital ödemelerin geleceğini tasarlamaya ve Axess ile kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.