Wells Fargo’nun Başkanı Elizabeth Duke İstifa Etti

Wells Fargo Başkanı Elizabeth Duke, kongre öncesi tanıklık yapmadan hemen hızlı bir karar ile istifa etti.

Kongreye çağrılmadan günler önce, Wells Fargo Başkanı Elizabeth Duke istifa etti. Duke’un istifa etme nedenleri arasında, Finansal Hizmetler Meclisi tarafından bankanın müşterileri kandırıp sahte hesaplar oluşturması vardı. Bankanın bu nedenle para cezasıyla sonuçlanan skandalı ile başa çıkamaması Duke’un sunmuş olduğu istifa dilekçesinde yer alan konulardan biriydi.

Meclis Başkanı, Finansal Temsilciler Meclisi Başkanı Maxine Waters (D-Calif.) tarafından yürütülen “Gerçek Wells Fargo: Yönetim Kurulu ve Yönetim Hataları, Tüketici İstismarı ve Etkisiz Düzenleyici Gözetim” başlıklı rapor, soruşturmanın sonucu oldu. Gözetim ve Soruşturma Alt Komitesinin Başkanı olan Hizmetler ve Kongre Üyesi Al Green (D-Texas), Wells Fargo’nun sahte hesap skandalıyla ilgili sorunları ele almak için bankanın gerektirdiği düzenleyici direktiflere uymadığını belirtti.

Mahkeme Öncesi Manidar İstifa

Eski bir Federal Rezerv yetkilisi olan Duke’un, kendisine düşman kesilen kongre yönetiminde gerçekleşecek olan mahkemeden hemen önce istifa etmesi yine istifa etme nedenleri arasında sayıldı.

Duke, Ocak 2018’den bu yana Wells Fargo’nun yönetim kurulu başkanlığını yapmıştı. Hukuki, uyumluluk ve düzenleme sorunlarını yönetmek için bankanın programını denetlemekten sorumluydu. Bundan önce Duke, Ekim 2016’dan 2017 yılının sonuna kadar bankanın başkan yardımcısı olarak görev almıştı. Bunca yıllık çalışmalardan sonra ortaya çıkan ani istifa kararı kafalarda soru işareti uyandırdı.