Akbank Personeli Koronavirüs Yüzünden Vefat Etti

Özel bankalar arasında Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri olan Akbank’ta koronavirüs şoku yaşandı. Akbank’ın 47 yaşındaki çalışan personel Ali İhsan Orallı, Türkiye’yi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle vefat etti. Üstelik Orallı’ya yapılan testlerin ikisi de negatif çıkmıştı.

Uluslararası alanda pek çok ülkeyi etkileyen ve 100 binden fazla kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs salgını (Covid-19) Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Salgın karşısında bankalar hem müşterilerinin hem çalışanlarının hem de toplum sağlığının korunmasına yönelik pek çok tedbir almıştı. Akbank da aldığı önlemler ile birlikte bankacılık faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirmekteydi.

Gazeteci Barış Yarkadaş Açıkladı

Bankada gerçekleşen ölüm ile ilgili detayları Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından aktardı. Bankada çalışan 47 yaşındaki Ali İhsan Orallı’nın koronavirüs salgını nedeniyle vefat ettiğini, vefat etmeden önce yapılan testlerinin negatif çıktığını ve Orallı ile birlikte banka içerisinde 18 adet daha koronavirüs vakasının bulunduğunu ve bu 18 kişinin de testlerinin pozitif çıkması nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı.

Barış Yarkadaş sosyal medya hesabı Twitter üzerinden acı haberi paylaşırken şu sözleri kullandı:

“Akbank İzmir Bölge Krediler Müdürlüğü yetkililerinden testleri 2 kez negatif çıkan 47 yaşındaki Ali İhsan Orallı da Coronavirüs yüzünden hayatını kaybetti. Vefat, Akbank çalışanlarına mail yoluyla duyuruldu. Bankanın 18 personeli de testleri pozitif çıktığı için tedavi görüyor”