VakıfBank ile MIR Arasında İş Birliği Yapıldı

VakıfBank ile MIR Arasında İş Birliği Yapıldı
VakıfBank ile MIR Arasında İş Birliği Yapıldı

Vakıfbank, Rusya’nın ulusal kart şeması MIR ile anlaşma yaptı. Yapılan anlaşma ile birlikte bankanın 4 bin 200 ATM’sinde ve 220 bini aşan POS cihazında, MIR logolu kart sahiplerinin kabul edilmeye başlandığı belirtildi. Böylelikle Vakıfbank üye iş yerlerinde de MIR kart sahiplerine artık hizmet verileceği ifade edildi.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, yenilikçi ürün ve hizmet anlayışıyla müşterilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya devam ediliyor. Bu kapsamda reel ekonominin de yanında olmak istediğini belirten Vakıfbank, Rus turistlere hitap eden turizm işletmelerinin ve esnafın yüzünü güldürecek bir anlaşma yaptı.

Vakıfbank’a Ait Tüm Yerlerde MIR Kullanılabilecek

İş birliği, Rusya Ulusal Kartlı Ödeme Kuruluşu NSPK ile (National Payment Card System Joint Stock Company) ile gerçekleştirildi. Bu iş birliği ile birlikte VakıfBank’a ait olan tüm ATM ve POS’larda MIR logolu kartların kullanılabileceği açıklandı.

Yapılan açıklamada, MIR, 153 bankanın 89 milyon kartı ile halihazırda 269 bankanın üye iş yerlerinde ve ATM’lerinde kabul edilecek. Ek olarak, Vakıfbank’a ait olan 4 bin 200 ATM’sde ve 220 bini aşan POS cihazında, MIR logolu kartlar kullanılabilecek. Bankanın üye iş yerlerinde MIR kart sahiplerine hizmet verilebilecek.

“7 milyon Rus Turist Türkiye’yi Ziyaret Ediyor”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Çelebi, Rus turistlerin Türk turizmi için çok önemli olduğunu dile getirdi. Çelebi, 2019 yılında 7 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlattı.

Çelebi açıklamasında, “Vakıfbank olarak böylesine büyük bir potansiyelin ödeme işlemlerini kolaylaştırarak ekonomiye katkısını artırmak istedik.” ifadelerine yer verdi. Rus vatandaşlarına ödeme kolaylığı sağladıklarına da dikkat çeken Çelebi açıklamasını şu sözleri ile tamamladı:

“Özellikle turistlere hizmet sağlayan konaklama, seyahat, restoran, kuyumcu ve benzeri alanlarda faaliyet gösteren VakıfBank üye iş yerlerine de ciro anlamında olumlu katkı sağlanacak. Özetle, Rus turistler daha kolay alışveriş yaparken, turizme önemli bir destek sağlanacak.”