Garanti BBVA CDP’nin Küresel A Listesi’nde Yerini Aldı

Garanti BBVA CDP'nin Küresel A Listesi'nde Yerini Aldı
Garanti BBVA CDP'nin Küresel A Listesi'nde Yerini Aldı

BBVA’da yer alan habere göre Garanti BBVA, çevresel riskleri yönetme ve farkındalık yaratma konusunda başarılı çalışmalara imza attı. Bu sayede CDP’ni Küresel A Listesi’nde yerini aldı. Garanti BBVA, sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için gerçekleştirdiği yenilikçi uygulamalar ve araştırmalar sayesinde İklim Değişikliği Programı’nda A Listesi’ne girdi.

Dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan CDP, küresel anlamda sürdürebilir bir gelecek için çalışan şirketleri içermektedir. Konu hakkında Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin , “Sürdürülebilir kalkınma ve finans alanında yaklaşık 15 yıldır çalışıyoruz. Ve bu çaba, bankacılık kararlarında ve sürdürülebilir ürün ve hizmet anlayışımızda ilerleme kaydetmemize yardımcı oldu.” dedi. Garanti BBVA her sene sürdürülebilirlik adına internet sitesinde şeffaf ve kamuya açık raporlar hazırlıyor.

Garanti BBVA 6 Yıldır DJSI’de Yer Alıyor

2009 yılında CDP’nin iş dünyasına iklim değişikliği şeffaflığı çağrısına cevap veren ilk bankalardan biri Garanti BBVA olmuştu. 2015 yılında bu yana ise şeffaf bir şekilde rapor sunan banka olduklarının da Dildar Edin altını çizdi. BBVA Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki (DJSI) varlığını da 6 yıldır üst üste sürdürmeye devam ediyor.

2015 yılında ilk defa endekse dahil olan banka iş stratejisine ve tüm faaliyetlerine sürdürülebilirliği etkin bir biçimde entegre etti. Garanti BBVA Yöneticisi konu hakkında, “Garanti BBVA, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesine katkıda bulunmaya kararlıdır ve ekonomik geçişte değer katmaya devam edecektir” dedi.