Akbank “Türkiye’nin En İyi Özel Bankacılık Birimi” Ödülünü Aldı

Dünyanın önde gelen finans dergilerinden biri olan Global Finance, “Türkiye’nin En İyi Özel Bankacılık Birimi” ödülünü Akbank’a layık gördü. Private Banking alanında en iyi bankanın Akbank olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin ilk özel bankacılık birimi olan Akbank, 2020 yılının en iyi özel bankacılık birimi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Banka bu ödülü 2019 yılında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri, hizmetleri ve gösterdiği yüksek performansı sayesinde aldı.

“Geleceğin Bankacılığını Temel Alıyoruz”

Global Finance dergisi tarafından verilen ödül ile ilgili olarak Akbank Özel Bankacılık Bölüm Başkanı Dalya Kohen açıklamalarda bulundu. Kohen açıklamasında, Akbank Özel Bankacılık ve Akbank Yatırım Hizmetleri bölümlerinin tek bir çatı altında toplandığını ve bununla birlikte iş modellerinin geliştirildiğini belirtti. Gelişen iş modelleri sayesinde yatırım odaklı müşteri deneyimlerinin sunulmasının da bu ödülü almak konusunda etkili olduğunu dile getirdi.

Akbank Özel Bankacılık Bölüm Başkanı Dalya Kohen’in yaptığı açıklama şu şekilde yer aldı:

“Akbank Private Banking olarak, müşteri odaklı ürün ve hizmetlerimizi geliştirirken, yalnızca mevcut koşulları değil, yerel ve küresel trendleri de yakından izleyerek, geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya dayanan geleceğin bankacılığını temel alıyoruz. Bankacılığın her alanında olduğu gibi, özel bankacılıkta da müşterilerimize geleceğin bankacılığının ürün ve hizmetlerini bugünden sunuyoruz, onlara en iyi bankacılık deneyimi yaşatmaya özen gösteriyoruz.

Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına odaklanıp çözüm üretirken, varlık yönetiminin yeni gerçeklerine adapte olmakta kıvraklık ve çok yönlülükte öne çıkıyor, uzun vadeli istikrara odaklanma becerisini gösterebiliyoruz. Onların sadece yatırım ihtiyaçlarına odaklanmıyor aynı zamanda düzenlediğimiz sosyal etkinlikler ile hayatlarına da dokunuyoruz. Müşterilerimizin hayatına değer katan çalışmalarımız her yıl ulusal ve uluslararası alanda farklı kategorilerde bize ödüller kazandırıyor. Aldığımız bu ödüllerle gurur duyuyoruz.”