Akbank’tan Müşterilerine Özel Dijital Deneyim!

Akbank'tan Müşterilerine Özel Dijital Deneyim!
Akbank'tan Müşterilerine Özel Dijital Deneyim!

Pandemi sürecinin tekrar kötüye gitmesi ve vaka sayılarının artması üzerine sosyal mesafe kuralları gündemde olmaya devam ediyor. Anadolu Ajansında yer alan habere göre bankaların ödemeleri temassız hale getirmek için sürdürdüğü çabaları da olumlu yönde artmaya devam ediyor.

Akbank Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Burcu Civelek Yüce, “Türkiye’de temassız yapılan kredi kartı ödemelerinin oranı bu dönemde sektörde yaklaşık yüzde 20’lerden yüzde 40’lara geldi. Bu oran Akbank’ta yüzde 50’ye yaklaştı.” şeklinde açıklaması ile de temassız ödemenin gelişimi hakkında bilgi verdi.

Yüce: Her şey Çalışanlarımızın ve Müşterilerimizin Sağlığı İçin

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Yüce, Akbank müşterilerinin günümüzde aldıkları ve gelecekte alınacak oldukları tüm kararların olumlu etkilenmesi için çalıştıklarını, gerekli hizmet ve ürünleri sunduklarını ifade etti. İçinde bulunduğumuz sürecin zorluğuna rağmen teknolojiye, insana ve yeni iş modellerine yatırım yapmanın karşılığını almaya başladıklarının da altını çizdi.

Pandeminin ilk günlerinden bu yana hem müşterilerinin hem de çalışanlarının sağlığı için gerekli adımları attıklarını paylaşan Yüce, dijital kanalların güçlü bir altyapıya sahip olduğunu ve hizmetlerinin de kaliteli olduğunu aktardı. Bu sayede iyi bir müşteri deneyimi ve kesintisiz hizmet sağladıklarını bildirdi. Sözlerine ara vermeden devam ettikleri projeler ile yeni hizmetleri de hayata geçireceklerini belirtti.

Müşteriler için Yepyeni Dijital Deneyim

Yüce, “Dijital dönüşüm stratejimiz kapsamında sıfırdan tasarladığımız ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra kredi kartlarında da müşterilerimize yepyeni bir dijital deneyim sunmaya başladık. Dijital dönüşüm stratejimizin en önemli farklılaştırıcı unsurlarından birisi, anlamlı dijital deneyimler yaratmaya verdiğimiz önem. Anlamlı bir dijital dönüşüm için mevcut süreçleri olduğu gibi dijital kanallara taşımak yeterli değil.” dedi.

“Ciddi Yatırım Yaptık”

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Yüce, “Tüm süreçlerin sıfırdan tasarlanarak yeni bir bakış açısıyla dijital deneyimler yaratılması çok kritik. Biz de bu nedenle hem servis tasarımı hem UX/UI (User Experience/User Interface-Kullanıcı Deneyimi/Kullanıcı Arayüzü) tasarımına ciddi yatırım yaptık. Müşterilerimize sunduğumuz deneyimi tasarlarken bütünsel bakış açısıyla düşünüyoruz. Tüm temas noktalarında tutarlı bir deneyim yaratmaya büyük özen gösteriyoruz. Her servis akışını sıfırdan ele alarak dijital servis tasarımı yapıyoruz.” ifadelerine de yer verdi.

Digital First Programını Mastercard ile Hayata Geçiren İlk Banka

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Yüce, “Akbank müşterileri artık Axess mobil, Akbank mobil, Akbank internet ve web sayfasından başvurdukları kredi kartlarının dijital versiyonlarına, ıslak imza gerekmeksizin mobil uygulamalarından anında erişebiliyor. Axess ve Wings sahipleri, aynı zamanda anında internet alışverişlerinde kullanacakları kart numaralarını kolayca kopyalayabiliyor ve limitlerini diledikleri gibi artırıp azaltabiliyor.

Temassız ödeme konusunda zaten pazarın çok önünde bir kullanım alışkanlığına sahip Akbank müşterilerimizin, sunduğumuz bu anında kullanım özelliğiyle önümüzdeki dönemde ödemeleri için ceplerinden kartlarından çok telefonlarını çıkaracaklarını çok rahat söyleyebiliriz. Türkiye’de bir ilk olan bu dijital deneyimi sadece ürün özellikleriyle sınırlı tutmadık ve müşteri deneyiminin ayrılmaz bir parçası olarak kart tasarımımıza da aynen taşıdık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Bir İlk

Yüce sözlerine, “Globalde birçok yenilikçi ödeme altyapısının kart tasarımını yapmış bir tasarım ajansıyla çalışarak Axess kart tasarımımıza yepyeni bir soluk getirdik. Yeni kart tasarımımızla müşterilerimizde, sade ve yenilikçi bir deneyim yaratmayı hedefledik. Yeni Axess kart tasarımımızla Türkiye’nin ilk numarasız kredi kartını müşterilerimize sunmuş olmak da bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Müşterilerimiz, kartlarına ait tüm bilgilere mobil uygulamaları üzerinden güvenli bir şekilde hızlıca erişebiliyor.” diyerek devam etti.

Kredi kartı başvurularında talebin yeni kart üzerine olması beklediklerini ve satışlarının yüzde 50’nin üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Burcu Civelek Yüce, Akbank POS cihazlarının kullanımının yeni süreçte mobile indirilebildiğini ve anında temassız şekilde gerçekleşebileceğinin de altını çizdi. Akbank Cebe POS ile temassız işlemin yanı sıra QR ile de yapılabileceğini bilgisini paylaştı.

Akbank’ın yeni POS uygulaması Cebe POS

Yeni POS uygulaması, 250 TL üzerindeki tutarlarda şifre ile yapılabilecek. Cebe POS uygulaması Visa ve Provision iş birlikleri ile gerçekleştirildi. Bu sayede Android tabanlı telefon veya tablet ekranına PIN tuşlayarak kartlı ödeme işlemi yapılabilecek. Yüce, “Visa iş ortaklığında baştan sona dijital bir deneyim olarak tasarladığımız bu süreçte iş yerleri dijital platformlarımız üzerinden yaptıkları başvuruları onaylanır onaylanmaz Cebe POS uygulamasını anında kullanmaya başlayabilecek.” ifadelerinde bulundu.

Son olarak, “Bu sayede temassız özellikli kartı veya telefonu olmayan müşterilerimiz de QR ile ödeme yapabilecek. İş yerlerimiz, sağladığımız bu dijital ürün ile ödemeleri hızlı ve güvenli bir şekilde almaya başlayabilecek. POS cihazlarımızda KOBİ iş yerleri ile başladığımız bu dijital dönüşümün yakın zamanda mağaza içi yansımalarını da görecek olmak bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Lansman ve sonrasındaki yaygınlaşma süresince iş yerlerine özel ayrıcalıklı kampanyalarımız da olacak.” dedi.