Yapı Kredi’den İkinci El Araç İşlemlerinde Yeni Hizmet!

Yapı Kredi’den İkinci El Araç İşlemlerinde Yeni Hizmet!
Yapı Kredi’den İkinci El Araç İşlemlerinde Yeni Hizmet!

Yapı ve Kredi Bankası tarafından ikinci el araç alım ve satım işlemlerinde yeni bir hizmet sunuldu. Hayata geçirilen “Güvenli Ödeme Hizmeti” ile birlikte banka, ikinci el araç alış ve satışlarında hem alıcıları hem de satıcıları güvence altına almayı hedefliyor.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre sunulan bu yenilikler ile birlikte müşterilerin yanında olmaya devam ediliyor. “Güvenli Ödeme Hizmeti” ile hem alıcıyı hem satıcıyı koruma altına almaya çalışan Yapı Kredi, müşterilerin mobil üzerinden yapabildiği bu işlem sayesinde ikinci el araç alım ve satım işlemlerini daha güvenli bir ortama ulaştırıyor.

Yapı Kredi Mobil Üzerinden İşlem Yapılabiliyor

Banka tarafından yapılan açıklamada Güvenli Ödeme Hizmeti ile ikinci el araç alım ve satım işlemleri satıcı aracılığıyla başlatılıyor. Satıcıların Yapı Kredi Mobil uygulamasına giriş yapması ve sırası ile “Ödemeler – Güvenli Ödeme İşlemleri – İkinci El Araç Alış/Satış” adımlarını takip etmesi gerekiyor. Bu adımları takip ettikten sonra satış tutarının transfer edileceği hesap seçilmeli. Böylelikle işlem başlamış oluyor. Plaka, satış tutarı ve alıcının cep telefonu numarası bilgileri girilerek işlem tamamlanıyor.

Alıcıya SMS İletiliyor

Satıcı tarafından başlatılan işlem doğrultusunda alıcıyla SMS gönderiliyor. Alıcı, Yapı Kredi Mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra “Güvenli Ödeme İşlemleri – İkinci El Araç Alış/Satış” adımlarını takip etmesi gerekiyor. Buradan referans numarasını, işlem ve alıcı bilgilerini giriyor ve bu işlemden sonra satış bedeli alıcı hesabından tahsil edilerek Yapı Kredi’nin geçici bir hesabına aktarılıyor. Bir sonraki gün sonuna kadar noter aracılığıyla alım satım işlemi gerçekleştirilmesi gerekiyor. İşlem gerçekleştirildiğinde satış bedeli, satıcının hesabına geçerek işlem tamamlanmış oluyor.

Tamamlanmayan İşlemler Otomatik Olarak İptal Ediliyor

Bu süreç içerisinde tamamlanmayan işlemler otomatik olarak iptal ediliyor. İptal edilen işlemlerde satış bedeli alıcıya iade ediliyor. Alıcı ya da satıcının noter işlemleri başlamadan önce alım ve satım işlemini iptal etme hakkı da bulunuyor. Noter işlemleri başladıktan sonra işlemlerin sadece noter tarafından iptali yapılabiliyor. Banka hem alıcıyı hem satıcıyı alım satım işleminin her aşamasında SMS ile bilgilendirerek tüm güvenliği sağlıyor.

“Sınırları Kaldırmaya Devam Ediyoruz”

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, şunları kaydetti:

“Yapı Kredi olarak müşterilerimiz için sınırları kaldırmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz ‘Güvenli Ödeme Hizmeti’ sayesinde müşterilerimiz, ikinci el araç alım satım işlemlerini Yapı Kredi Mobil’den hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Müşterilerimizin nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran bu sistemle güvenli alım-satım imkanı sunarken para ile temasın da önüne geçtik. Yapı Kredi olarak her zaman olduğu gibi önümüzdeki günlerde de farklı alanlarda müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak çözümler sunmaya devam edeceğiz.”