Bank of America Banka Kartına Sahip Kişiler Dolandırıldı

Bank of America Banka Kartına Sahip Kişiler Dolandırıldı
Bank of America Banka Kartına Sahip Kişiler Dolandırıldı

Bank of America banka kartı pek çok kişinin işsizlik maaşını almak için kullandığı bankalar arasında yer alıyor. Ancak yüz binlerce kişinin işsizlik maaşlarının çalınmasını KPIX televizyon istasyonu ortaya çıkardı. Dolandırıcılar kendi yöntemlerini kullanarak kişilerin kartlarını ve şifrelerini kopyaladıktan sonra nerede olursa olsun istediği ATM’den paralarını çekebiliyor.

Fred Ellingson ise dolandırılan vatandaşlardan biri ve açıklaması şu şekilde: “Paramı aldım ve ertesi sabah bütün para gitmişti.” Dolandırıcıların mağdur ettiği Ellingson, Bank of America’ya ait olan evinden kilometrelerce ötede yer alan bir ATM’den banka kartı bilgileri kullanılarak parasının çalındığını paylaştı. Ellingson, “Beş yüz elli üç dolar, yani bazı insanlara kıyasla bu hiçbir şey. Binlerce kişinin çıkarıldığını gördüm. Ama ister bir dolar ister 10.000 dolar, sizin paranız, biliyorsunuz! ” diye de ekledi.

Tek Mağdur Ellingson Değil!

KPIX televizyon istasyonu mağduriyet yaşayan diğer kişiler ile de görüştü. Diğer bir mağdur olan Tatiana Solorzano, “Elimde kalan, biriktirdiğim ve sahip olduğum tek şey olan küçük bir paraydı” dedi. Bir düzineden fazla kişi dolandırıldıkları için Bank of America’ya bilgi aktardı ve banka taraflarına mektup gönderdir. Mektup içeriğinde ise iddialarının kapatıldığı yer alıyordu ve dolandırılan vatandaşlara “iddianın dolandırıcılık konusu olduğuna inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Mağduriyet yaşayan 7 kişi paralarını geri aldı ancak iddiaların kapatılması aslında reddedildiği anlamına geliyordu.  Consumer Action’dan Linda Sherry ise “Bank of America’nın bunu yaptığından daha etkili bir şekilde idare edemeyeceğine ve bu dolandırıcılığa maruz kalabilecek 350.000 kişinin olduğu gerçeğine gerçekten inanamıyorum – ve bu büyük bir dolandırıcılıktır” dedi. 

Dolandırıcılığa Maruz Kalabilecek 350.000 Kişi!

Sheryy şikayetlerini bildirirken bankaya ulaşmanın zor olduğunu ve çok uzun süre bekletildiğini, bu durumun ise kabul edilemez olduğunu vurguluyor. Ayrıca, “Banka, dolandırıcılığı bildirmek için bir tür çevrimiçi portal oluşturmak çok akıllıca olacaktır, bu da tüketiciye bunu belirli bir günde, belirli bir zamanda ve şapkasını takacak bir şey bildirdiklerine dair kesinlik verecektir. Temel olarak, burada ilerlemenin en iyi yolu bu!” şeklinde sözlerine devam etti.

Bank of America’dan Açıklama 

Bill Halldin, “EDD ve Bank of America, dolandırıcılıkla mücadele etmek için birlikte yakın bir şekilde çalışıyor. Ayrıca, herhangi bir meşru kart sahibi hesabını mümkün olan en kısa sürede tanımlamak ve çözmek için yakın bir şekilde çalışıyoruz.

Pandemiden bu yana, banka kartı programlarımıza yardımcı olmak için önemli kaynaklar ekledik. Bu kaynaklar, hizmet seviyeleri için sürekli olarak gözden geçirdiğimiz ve buna göre ayarladığımız ek çağrı merkezi personelini içerir.

Hesaplarıyla ilgili soruları olan kart sahiplerini iletişim merkezimize ulaşmaya ve inceleme istemeye davet ediyoruz.”