BBVA Garanti’deki Mevcut Konumunu Korumak İstiyor

BBVA Garanti'deki Mevcut Konumunu Korumak İstiyor
BBVA Garanti'deki Mevcut Konumunu Korumak İstiyor

Estrategias de İnversion’da yer alan habere göre Banco Bilbao Vizcaya Argentaria hisse başına 4 Euro düzeyini konsolide etmek istediğini açıkladı. Avrupa Merkez Bankası’nın (European Central Bank (ECB)) temettü üzerindeki vetoyu yüzde 25’lik marjı bırakmasına rağmen Eylül 2021’e kadar sürdürme kararı üzerine piyasada fırsat arayışı sürdü.

Mayıs 2015’ten beri Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’nın CEO’su olan Carlos Torres Vila’nın başkanlığını yürüttüğü finans kurumu ise uyum sağlayamadı. Citigroup’un da bu noktada fiyat hedeflerinın artması ve iyileşmesi dikkat çekti. BBVA, ECB’nin temettü üzerindeki vetosundan etkilenecek. BBVA’nın Sabadell ile birleşmesinin başarısız olduktan sonra biriken likidite ile çalışma imkanları ve izinleri kaldırma konusunda çaba sarf ediyor.

BBVA Türkiye Payını Artırmaya Çalışıyor

Türkiye’de piyasaya girmeyi sürdürmeyi planlayan ve inandırıcılığını yitirmeye başlasa da Garanti Bankası’ndaki mevcut durumunu korumaya ve artırmaya çalışan banka para birimi etkisinden kaynaklanan risklerin etkisinden çıkmaya çalışıyor. Kotasyon grafiğine bakıldığında Aralık ayı başından bu yana seviyesini koruyan BBVA, son seanslarda ise 4 Euro’ya kadar da pozisyon alabildi.

Dünya genelinde yaşanan pandeminin aşısının bulunması ile hareketlenebildi. Ancak yıl başından bu yana yüzde 13’lük bir kesinti yaşayan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria yaşadığı zorlukları silmeye başladı. Citigroup’un fiyat hedefi ise hisse başına 3,4’ten 4,65’e çıktı. Bu sayede kuruluşa verilen destek ile yüzde 14’lük potansiyel sağlıyor.