BNP Paribas 2019 Yılına Ait Temettü Ödemelerini İptal Etti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yapılan öneri üzerine BNP Paribas, 2019 yılına ait ödenecek temettü paylarını iptal etti. Geçtiğimiz Perşembe günü banka tarafından konuya yönelik olarak geç saatlerde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınında Fransa’daki borsaların etkilendiği ifade edildi.

Fransa borsalarının koronavirüs salgını nedeniyle olumsuz yönde etkilenmesinin üzerine Avrupa Merkez Bankası, Avrupa bölgesinde yer alan bankalara hisselerini geri almamaları ve temettü ödemelerini iptal etmeleri konusunda öneride bulunmuştu. Bunun üzerine Fransa’nın en büyük bankaları arasında yer alan Credit Agricole SA ve Societe Generale SA temettü paylarının ödemesini iptal ettiğini açıklamıştı. Bu bankalardan sonra Fransa’nın en büyük üçüncü bankası olan BNP Paribas, temettü ödemelerini iptal ettiğini duyurdu.

Bankalardan Destek Bekleniyor

Avrupa Merkez Bankası tarafından avro bölgesi içerisinde olası bir kötü senaryoya karşı bankalardan destek olunması beklendiği de ifade edilmişti. Ekonomik yönden yavaşlamayı engellemek amacıyla bankaların tüm olumsuz durumlara karşı bir tedbir planının olması gerektiği önerilmişti. Dolayısı ile ECB tarafından 1 Ekim 2019 ile 1 Ekim 2020 tarihleri arasında ödenmesi gereken temettü paylarının bankalar tarafından ödenmemesi istenmişti. Borç verenlerin de borçlarını geri almaktan kaçınmaları gerektiği belirtilmişti.

Bu doğrultuda BNP Paribas tarafından yapılan açıklamada, “1 Ekim’den sonra ve o tarihte geçerli olan koşullara tabi olmak kaydıyla, yönetim kurulu, temettü pay sahiplerine yedek akçe dağıtmak için genel kurul toplantısı yapabilir.” cümlelerine yer verildi.