TEB 7,5 Milyon Lira Kaynak Ayırdı

Türk Ekonomi Bankası (TEB) 7,5 milyon lira kaynak ayırdığını açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre bu kaynak, yeni tip koronavirüs salgınında (Covid-19) mücadeleye destek amaçlı oluşturuldu. İhtiyaç sahibi ailelere ve sağlık sektörünün acil ihtiyaçlarına kullanılmak üzere ayrılan 7,5 milyon lira ile ilgili olarak banka, hem toplumun hem de müşterilerinin salgın nedeniyle yaşamış olduğu ekonomik olumsuz etkileri ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

İhtiyaç Sahibi Aileler de Faydalanacak

Türk Ekonomi Bankası tarafından ayrılan kaynak, öncelikle ihtiyaç sahibi aileler için kullanılacak. Ayrılan bu kaynaktan sağlık çalışanlarının ve kurumlarının da acil ihtiyaçları karşılanacak. Özellikle salgınla mücadele kapsamında kullanılan teçhizat ve sarf malzemeleri için bu kaynaktan faydalanılabilecek.

Dünyayı etkisi altına alan salgınla ilgili olarak TEB Grubu, toplumsal dayanışmaya destek verdiklerini ve bu anlayış ile hareket edeceklerini de bildirdi. Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde kalınması gerektiği iletildi. Verilen bu zorlu mücadelede ve toplum olarak yaşanan bu zorlu süreçte herkesin el birliği ile dayanışma halinde olması gerektiği ifade edildi. Toplumsal mücadeleye katkı sunmaya devam edeceğini de açıklamasına ekleyen banka, tedbirlere ek olarak destek sunmaya devam edeceklerini belirtti.