Citibank’a Fırsatçı Hisse Satışı Nedeniyle Dava Açıldı

Citibank’a yeni tip koronavirüs salgınında (Covid-19) mali alanda yaşanan kaostan beslendiği iddia edilerek dava açıldı. Yurkovich çifti tarafından açılan davada bankanın, bir krediyi güvence altına almak isterken verdikleri milyonlarca dolar değerindeki hisseyi yanlış sattığı ifade edildi.

Bankanın koronavirüs salgınında Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki petrol fiyatı savaşından yararlandığı ve çiftin teminat olarak paylaşmış olduğu hisselerin yüzde 75’inin boşaltıldığı da dava nedeni olarak belirtildi.

Robert ve Laurene Yurkovich çifti mahkeme beyanlarında, “Bu dava, 2020 COVID-19 salgını ve küresel piyasa istikrarsızlığı sırasında bireysel müşterilerinin ikisiyle ilgili fırsatçı kötü niyetli davranışlarda bulunan küresel bir finans kurumuyla ilgilidir.” dedi.

Hisselerin Yüzde 75’ini Sattı

Çiftin iddianamesinde şu sözler de yer aldı:

“Kredinin temerrüde düşmesi veya risk altında olmamasına rağmen, COVID-19 salgını ve diğer makro jeopolitik olaylar nedeniyle hisse fiyatının geçici olarak düştüğü durumlarda …  yetki, gerekçe veya makul bildirim olmaksızın, Citibank hisselerin yüzde 75’ini sattı. ”

Hisselerin ise 20,2 milyon dolardan işlem gördüğü bildirildi. Hisselerin birkaç ay önceki değerinin yarısından daha az bir değere satışa sunulduğu da ifade edildi. Çift, “Citibank, yine otorite veya gerekçe olmaksızın, krediye 6.2 milyon dolarlık nakit para uyguladı.” dedi ve makul adil ticaret standartlarına uyum yükümlülüğünün finans kurumu tarafından ihlal edildiği öne sürüldü. Bankanın iyi niyetli davranmadığı da belirtildi.