İş Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak!

İş Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak!
İş Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak!

İş Bankası düzenli olarak Uzman Yardımcılığı pozisyonu için personel alımı gerçekleştirmektedir. Banka personel alımı yapacağı ilan içerisinde başvuru şartlarını, başvuru sürecini ve adayların hangi aşamalardan geçeceğini belirtmiştir.

Uzman Yardımcısı Kimdir?

Banka içerisindeki birim ve departmanlarda görevlendirilmek üzere yetiştirilen kişilere, Banka Uzman Yardımcısı denmektedir.  Bu kişilerin eğitimleri bankaya ait Genel Müdürlük binalarında gerçekleşmektedir. Uzman Yardımcısı olarak kariyer yaşamına başlayan personeller, görevlendirilmiş oldukları departmanda birer “yönetici adayı” olarak düşünülürler. Alınan tüm eğitimler ve kazanılan beceriler, yönetici adayı olabilme üzerinedir. Bankalar içerisinde yeni mezunların ya da henüz yeterince iş tecrübesine sahip olmayan kişilerin görev alabileceği pozisyonlardan biri de “Uzman Yardımcılığı”dır. Düşülen en büyük yanılgı, bu pozisyon için kıdemli kişilerin aranacağı üzerinedir. Fakat bu pozisyonda görevlendirilmek üzere istihdam edilen kişiler, “yetiştirilmek üzere” istihdam edilen personeller olarak da bilinmektedir.

İş Bankası Uzman Yardımcısı Başvuru Koşulları

Türkiye İş Bankası tarafından oluşturulan Uzman Yardımcısı pozisyonuna başvuru yapmak isteyen kişilerin aşağıdaki şartlara uyum sağlaması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İstanbul’da ikamet etmek veya İstanbul ilinde çalışmaya elverişli olmak
  • Üniversitelerin 4 senelik örgün eğitim veren bölümünden mezun olmak (Üniversite bölümlerine buradan ulaşılabilir)
  • 05.2021 tarihinden itibaren 30 yaşını doldurmamış olmak (03.05.1991 ve sonrasında doğanlar)
  • Başvuru yapacak olan erkek adayların askerlik görevlerini yerine getirmiş, muaf, en az 2 yıl süreli olarak tecil ettirmiş olması
  • Adayın sağlık durumunun Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya elverişli olması
  • Herhangi bir suçtan dolayı hapis cezasına çarptırılmamış olmak
  • Herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü taşımamak
  • Kamu haklarından yoksun olmamak
  • İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden en az birini ileri seviyede bilmek

Yabancı Dil Bilgisine sahip olan kişiler aşağıdaki sertifikalardan herhangi birine sahip olmalıdır:

  • İngilizce – TOEFL (IBT) – 85
  • Almanya – Goethe Enstitüsü – Zertifikat C1/C2
  • Fransızca – Fransız Milli Eğitim Bakanlığı (Fransız Kültür Merkezi) – DALF C1/C2
  • Fransızca – TEF (Fransız Kültür Merkezi) – 500

Başvuru Süreci Nasıl Olacak?

Türkiye İş Bankası Uzman Yardımcılığı başvuru süreci 4 aşamada gerçekleşecektir:

  • Genel Yetenek Sınavı
  • Değerlendirme
  • İnsan Kaynakları Görüşmesi
  • Panel Mülakatı

Genel Yetenek Sınavı tüm adayların katılacağı sınav olacaktır. Sınav, online olarak gerçekleştirilecektir. Burada adaylara yönelik sayısal ve sözel becerilerini ölçmek adına sorular sorulacaktır. Değerlendirme aşamasında iş hayatını örnek alan uygulamalar ile birlikte adayların yetkinlik ve davranışları incelenecektir. İncelemeler online olarak yapılacaktır. İnsan Kaynakları ile yapılan görüşmelerde, İnsan Kaynakları Uzmanları tarafından adaylar değerlendirmeye alınacaktır. Son aşama olan Panel Mülakatı üst düzey yöneticiler ile gerçekleştirilecektir.

Online Genel Yetenek Sınavı Hakkında Bilgiler

Online Genel Yetenek Sınavı için ilk aşama başvuruların alınmasıdır. Adaylar için son başvuru tarihi 25 Nisan 2021 Pazar günü 23:59 olarak belirlenmiştir. Tüm başvurular online olarak toplanacaktır. Adaylar hazırladıkları özgeçmişleri cv.isbank.com.tr adresinden “İş Bankası Aday Kariyer Portalı” aracılığıyla iletecektir.

Başvuru yapan kişiler başvuru sürecini yine “İş Bankası Aday Kariyer Portalı” aracılığıyla takip edebilmektedir. Portal içerisinde yer alan “Başvurularım” bölümünden sınav ve başvuru detayları incelenebilmektedir. Sınav başvurunuz kabul edildiği takdirde sınava yönelik olan davetiniz, başvuru yaparken belirttiğiniz e-posta adresinize (mutlaka spam/istenmeyen klasörünüzü kontrol edin) gönderilmektedir. Başvuru sonuçları 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü açıklanacaktır.

Online olarak düzenlenen Genel Yetenek Sınavı içerisinde sayısal ve sözel sorular bulunacaktır. Bu testten adayın başarılı bir şekilde ayrılması için en az 70 puan alması gerekmektedir. Sınav içeriği ve bilgileri adayların e-posta adreslerine gönderilecektir.

İş Bankası Uzman Yardımcılığı İlan detay: LİNKİ

Başvurular İş Bankası kariyer platformu üzerinden gerçekleştirilecektir:  www.cv.isbank.com.tr