Albaraka Türk Çalışanları İçin Robotik Uzmanlığı Sunuyor!

Albaraka Türk teknolojik çalışmalarına çalışanlarını da dahil edebilmek adına harekete geçti. Son 6 aylık dönem içerisinde çalışanlarını, tekrar eden işleri kontrol altına almak adına robotik süreç uzmanlığına dahil etti.

Albaraka Türk konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bankanın daha öncede robotik süreç hakkında çalışmalar yaptığı biliniyordu ancak son 6 aylık dönemde çalışanlarını da işin içine dahil etmesi dikkatlerden kaçmadı. Çalışanları ile birlikte katma değerli işlere odaklanan kişilerin verimliliklerinin bu süreçte arttığı belirtiliyor.

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, robotik süreç hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Tüm dünyada olduğu gibi robotik süreç başladıktan sonra bizim çalışanlarımızda da birtakım korkular oldu. Özellikle robotik sürecin, iş gücüne olan ihtiyacı azaltıp ardından bazı sorunlara neden olabileceği yönünde endişeler gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak deneyimin ayrılmaz bir parçası haline geldikten sonra ortaya çıkan işten ve içine girdikleri dönüşümden son derece memnun kaldıklarını görmüş olduk. Robotik süreç kimsenin ekmeğini elinden almıyor. Aksine daha iyi performans sergilemek ve verim almak isteyen kişilere yardımcı oluyor’ dedi.

Robotik Süreç Otomasyonu Eğitimi içerisine dahil olan Albaraka Türk çalışanları, çalışmaları ve heyecanlarıyla birlikte ‘Şampiyon’ olarak nitelendiriliyorlar. 2020 yılı sonunda öngörülen hedefler dahilinde toplam 100 bin saatlik iş gücünün kazandırılması planlanıyor.