Alternatif Bank Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini Açıkladı

Alternatif Bank, “Ekonomik İstikrar Kalanı” için oluşturmuş olduğu destek paketini açıkladı. Banka, ticari itibara sahip olan müşterilerinin itibarlarını korumak ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Bu müşterileri için destek paketini açıklayan banka, iki paket oluşturdu. Oluşturulan her iki paketin de 3 ay anapara ve faiz ödemesinin bulunmadığı, her iki paketin de toplam da 12 aylık vade süresine sahip olduğunu ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranı ile sunulacağı ifade edildi.

KGF Kefaleti ile Verilecek

Koronavirüs salgınında ticari işletme ve firma sahiplerinin (bireysel ya da tüzel kişiler) ekonomik alanda olumsuz etkilenmesi, nakit akış dengelerinin bozulması nedeniyle Alternatif Bank müşterilerinin mağduriyetini gidermeyi hedefledi. Bu hedef doğrultusunda banka müşterilerine iki farklı paketini sundu.

Salgın nedeniyle isthidam, üretim, ticaret ve ödeme sistemlerinde sorun yaşayan müşterilerin yaşamış oldukları mağduriyeti asgari seviyede tutmak için hazırlanan paketler, Hazine Desteği ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile verilecek. “Çek Ödeme Destek Kredisi” ve “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” olarak adlandırılan paketlerden tüm ticari müşterilerin yararlanabileceği ifade edildi.

Çek Ödeme Destek Kredisi için başvuru yapacak müşteriler, paketin açıklanmış olduğu tarihten önce keşide etmiş oldukları ve gerçek ticari ilişkilere dayalı çeklerinin finansmanını, yıllık ciro hacmine göre azami olarak 10 milyon TL’ye kadar ulaşan kredi ile alabilecekler.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği ise 2020 yılının Şubat ayı sonu itibari ile istihdam olanaklarında azaltmaya gitmeyen, çalışan çıkartmayan ticari müşteriler için verilecek. Desteğin ön koşulu olarak personel azaltılıp azaltılmadığına bakılacak. Bu kapsamda yıllık ciro hacmine göre 50 milyon TL’ye varan kredi alınabilecek. Başvurular ise 30 Mart 2020 tarihinde (bugün) başlayacak.