Citigroup Loretto Ko ile Anlaştı

Citigroup, Loretta Ko’yu yatırım bankasına geri döndürmek ve Hong Kong için Finansal Kurumlar Grubu’nu (FIG) yönetmek için anlaşma yaptı. Yapılan anlaşmaya yönelik olarak banka 11 Mart Çarşamba günü açıklama yaptı. Loretto Ko, en son ABD yatırım bankasında ve Santander’de görev alıyordu.

Reuters tarafından da yapılan personel açıklamalarına göre Ko, Hong Kong’da ANZ ve Standard Chartered’da daha önce çalışmıştı. Loretto Ko’nun, LinkedIn profiline göre de 1989 ile 2004 yılları arasında Citigroup ile 15 yıl geçirdi.

Banka tarafından yapılan duyuruda Citigroup’tan Valentin Garger ve Joy Cheng, işe alımın bankanın FIG işlemlerinde pazar payını büyütmesine yardımcı olması gerektiğini söyledi.

“Hong Kong Finansal Kurumları (grubu), ülkede Kurumsal Bankacılığın önemli ve büyüyen bir parçası olduğu kadar, daha geniş Asya Pasifik finansal kurumları franchise’ına da önemli bir katkıda bulunuyor” dedi.

2021 Yılı Sonuna Kadar En Az Yüzde 40 Yönetim Gücü

Citigroup, kadın personellerinin ve kadın başkan yardımcılarının en az yüzde 40’ının banka içerisinde 2021 yılının sonuna kadar Genel Müdürlük seviyelerine ulaşmalarını ve bu birim içerisinde yönetim alanında olmalarını da hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda da banka Loretto Ko ile anlaşma yaparak kadın personellerini desteklemeye devam ediyor.

Citigroup sözcüsüne göre, kadın personellerin Asya’daki seviyesi yüzde 39 seviyesinde yer alıyor. Yine Citigroup sözcüsü tarafından yapılan bir diğer açıklamaya göre 2019 yılının sonunda Asya’da adı geçen toplam 45 yönetim direktöründen 14’ü terfi etmişti. Yine Asya’da kadın personeller içerisinde terfi alan kişilerin sayısı yüzde 31 seviyesinde yer aldı.