Citigroup ve Morgan Stanley İşten Çıkarmalarını Durdurdu

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa’daki bankalar şubelerini kapatma, şube çalışma saatlerini değiştirme, personellerine evden çalışma desteği vermekteydi. Şubelerin kapatılması ile birlikte bazı personeller yoğun şubelere aktarılırken bazı personeller de izinli olarak sayılmakta ya da evden çalışma sistemi ile iş yaşamlarına devam etmekteydi. Başta Deutsche Bank olmak üzere Citigroup, Morgan Stanley, HSBC ve pek çok uluslararası banka geçtiğimiz haftaya kadar personellerini de işten çıkarmaktaydı.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Citigroup ve Morgan Stanley, önümüzdeki haftadan itibaren personellerini işten çıkarmayacaklarını ve şuan ki istihdamlarını koruma yönetimine geçtiklerini, bir süreliğine işten çıkarma planlarının askıya alındığını belirtti.

Morgan Stanley İş Gücünü Azaltmayacak

Morgan Stanley’nin CEO’su olan James Gorman, geçtiğimiz Perşembe günü, banka ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda bu yılki iş gücünü daha fazla azaltmayacaklarını söylemişyir. New York merkezli olan iki banka da, koronavirüs salgını nedeniyle piyasa içerisinde olumsuz etkilenmiş ve bu etki dolayısıyla işten çıkarmalar yapmıştı.

Piyasaların bu şekilde olumsuz yönde etkilenmesi nedeniyle sert zarar beklenti içerisine de giren bankalar, çalışanların bu etkiler içerisinde güvence altında olmasını hedeflemekteydi. Gorman yaptığı açıklamada, “Bazılarınızın işlerinizden dolayı endişeli olduğuna eminim. Uzun vadede gelişmelerin ne olacağını bilmemekle birlikte, Morgan Stanley’nin iş gücünde 2020’de bir azalma olmayacağını taahhüt etmek isterim. Performansla ya da iş ahlakıyla ilgili olanlar hariç, işleriniz güvende.” ifadelerine yer verdi.

Wells Fargo ve Credit Suisse AG de İşten Çıkarma Yapmayacak

ABD’nin dev bankalarından biri olan Wells Fargo da işten çıkarmalarını askıya alan bankalar kervanına katıldı. Banka sözcüsü olan Beth Richek, “Yeni işten çıkarma süreçlerini durdurduk. Bu belirsiz durum süresince değerledirmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı. Credit Suisse AG bankasının CEO’su olan Thomas Gottstein de konuya yönelik olarak İsviçreli bankanın virüs nedeniyle hiçbir işten çıkarma yapmayacağını açıkladı.